İşsiz Genç İntihara Kalkıştı

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yaşayan, işsizlikten bunalan ve bin lira borcu olduğu iddia edilen bir kişi, Kula'da 6 katlı binanın çatı katına çıkarak intihar girişiminde bulundu.

Edinilen bilgiye göre olay, Manisa'nın Kula ilçesi Tabduk Emre Caddesi üzerindeki 6 katlı bir apartmanın çatısında meydana geldi. İşi olmayan Reis A.(38), bin lira borcu olduğu için ve evde yiyecek-içecek hiçbir erzakın bulunmaması nedeniyle bunalıma girdiğini söyledi. Sabahleyin eşiyle telefonla konuşan Reis A., eşinin evde hiçbir erzak kalmadığını söylemesinden sonra, yolda durdurduğu bir araca binerek Kula'ya gelerek 6 katlı binanın çatı katına çıkıp intihar etmek istedi.
Olay yerinin tam Emniyet Müdürlüğü karşısında olması nedeniyle polis ekipleri, 112 Acil Servis ve Kula Belediyesi itfaiye ekiplerini çağırarak Reis A.'nın yanına çıktı. Daha sonra olay yerine gelen Kula Kaymakamı Muzaffer Şahiner, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf İncili ve polis ekiplerinin yaklaşık 45 dakikalık ikna çabasından sonra Reis A. çatıdan indirildi. "Evimde yiyecek içecek hiçbir şeyim yok borcumdan dolayı bunaldığım için intihar etmek istedim" diyen Reis A., Kula'ya geldiğini bunaldığından dolayı 6
katlı binanın çatı katına çıkıp intihar etmek istediğini söyledi.

KAYMAKAM DUYARLILIĞINI GÖSTERDİ
Kaymakamlık makamına getirilen genci makam odasında dinleyen Kula Kaymakamı Muzaffer Şahiner, intihar olayını duyar duymaz olay yerine gelerek ikna etmek için çatıya çıktıklarını ve kendi cebindeki 500 TL'yi Argu'ya verdiğini, daha sonra Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan borcu kadar olan miktarı tamamlayarak Reis A.'ya verdiğini ifade etti.