Dolmuşlara Kısıtlama

Samsun'da Hafif Raylı Sistem'in devre girmesiyle birlikte dolmuşlara kısıtlama getirilirken, net durumları ilerleyen süreçte belli olacak.

Dolmuşlara Kısıtlama
Hafif Raylı Sistem'in hizmete girmesi üzerine Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME), Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz başkanlığında toplanarak dolmuşların durumunu görüştü. Toplantının yapılacağını haber alan dolmuşçular, Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı. Dolmuşçular, heyecan içinde çıkacak kararı bekledi. Onlarca dolmuş sürücüsü belediye önünde beklerken, polis de geniş güvenlik önlemi aldı.
Toplantı sonrası UKOME kararını Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın açıkladı. Fevzi Apaydın, "Raylı sistem yeni bir sistem olduğu için aksayan tarafları görülmüştür. Bize bir imkan tanındı. Bize tanın bu imkan zaman içerisinde belediye ile olan münasebetlerimizi daha da pekiştireceğiz. Raylı sistem var diye diğer sistemleri bir kenara atmak mümkün değildir. Karar aşamasına gelindi ama karar kesinleşmedi. Raylı sistemin ve dolmuşçuların getirdiği problemler, sıkıntılar gündeme gelecek, yine bizim kararımız doğrultusunda birkaç toplantı daha yapılacak. UKOME kararı daha önceki karara göre yumuşatılarak dolmuşçuların lehine sonuçlandı" dedi.
UKOME toplantısında; 1-3 Nolu Dolmuş hatları ile Yeşilkent, Adalar, Kurupelit, Atakum, Türkiş, Taflan ve Çatalçam Dolmuş hatlarıyla ilgili düzenleme askıya alınarak, yeni düzenleme yapıldı. Taflan, Çatalçam, İncesu hatları raylı sistem hattının batı tarafındaki son istasyon OMÜ Rektörlük yanında oluşturulacak otopark alanında depolanacak, raylı sisteme ve üniversite kampüsüne giden araçlara aktarma sağlanacak. Bu hatlar şehir merkezine giriş yapamayacaklar.
Kurupelit, Atakum Dolmuş hatları ise yeterli tren olmaması nedeniyle yolcuların mağduriyetlerini engellemek amacıyla güzergah değişikliğiyle hizmet verecek. Liman Kavşağı'na kadar gelen dolmuş hatları Rıhtım Caddesi'nden Fuar Caddesi'ne dönerek Fuar Caddesi Çifte Hamam Kavşağı'na ulaşacak ve Ulaştırma Bölge Müdürlüğü'nün olduğu noktada depolanacak. 16 trenin gelmesi ve hizmete girmesiyle güzergah yeniden değerlendirilecek. 1 Nolu hattının güzergahı geçici olarak Bafra Caddesi ve Anadolu Caddesi Kavşağı'na kadar uzatıldı. 3 Nolu Dolmuş hattının güzergahı Yalova Gemisi'nin karşısındaki depolama alanından Fuar Caddesi, Liman Kavşağı, Çiftehamam Caddesi, 100. Yıl Bulvarı veya Fuar Caddesi olarak karar bağlandı.
Yeşilkent ve Adalar hattı ise Ankarayolu Kavşağı, Atatürk Bulvarı, Liman Kavşağı, Rıhtım Caddesi, Fuar Caddesi, Çifte Hamam Kavşağı'na kadar bölümün kullanımına izin verilecek, Fuar Caddesi üzerinden Ulaştırma Bölge Müdürlüğü noktasında depolanacak.
Toplu taşıma araçlarının ücretleri ise aktarma, direk ulaşım şeklinde yeniden belirlendi.