Belediyeye Dortmund'dan Misafir Var

Trabzon Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne bağlı faaliyetlerini yürüten Trabzon Gençlik Merkezi ile Almanya'nın Dortmud kentinde faaliyet gösteren IBB Internationales-u-Begegnunnwerke V Derneği'nin ortaklaşa gerçekleştirdikleri "Kültür Elçiliği" projesi kapsamında Trabzon'a gelen Alman Gençler, Trabzon Belediye Başkanı Dr

Belediyeye Dortmund'dan Misafir Var
Trabzon Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne bağlı faaliyetlerini yürüten Trabzon Gençlik Merkezi ile Almanya'nın Dortmud kentinde faaliyet gösteren IBB Internationales-u-Begegnunnwerke V Derneği'nin ortaklaşa gerçekleştirdikleri "Kültür Elçiliği" projesi kapsamında Trabzon'a gelen Alman Gençler, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu ziyaret etti.
Başkan Gümrükçüoğlu, Alman gençlere partner olarak seçilen Trabzonlu gençlerle birlikte belediyeyi ziyaret eden misafirleri belediye Meclis salonunda kabul ederek Trabzon hakkında bilgi verdi. Trabzon Gençlik Merkezi Başkanı Esra Kılıç Alemdaroğlu, Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Demirtaş, Trabzon Belediye Gençlik Meclisi Başkanı Muammer Tosun'un da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Başkan Gümrükçüoğlu Almanya'dan gelen 17 genç misafir ile Trabzonlu gençlerin belediyeyi ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Gümrükçüoğlu eylül ayında yaptıkları Dortmund ziyaretini hatırlatarak, Dortmund ile Trabzon arasındaki benzerliğe dikkat çekti.
Başkan Gümrükçüoğlu, belediye meclis kararıyla kurulan Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi'nin çok güzel çalışmalara imza attığını belirterek, kentin geleceği açısından gençlerin görüş, düşünce ve önerilerine büyük önem verdiklerini dile getirdi.
Başkan Gümrükçüoğlu Dortmund'a yaptığı ziyarette çevreye, yeşil alanlara ve doğaya çok önem verildiğini gördüğünü belirterek, "Trabzon'da da buna benzer uygulamaları hayata geçirmeye başladık. Ayasofya, Zağnos, Tabakhane ve Çömlekçi kentsel dönüşüm projelerinin tamamlanmasıyla bu bölgeler doğaya ve eski misyonuna uygun hale getirilecek" diye konuştu.
Başkan Gümrükçüoğlu ziyarete katılan gençlere çeşitli hediyeler vererek gençleri, 2011 yılında Trabzon'da yapılacak Avrupa Gençlik Olimpiyatları'na davet etti.
Öte yandan 12-16 Ekim tarihleri arasında Trabzon'da kalacak olan gençler, Sümela Manastırı, Ayasofya Müzesi ve Atatürk Köşkü'nü ziyaret ederek Arsin ilçesinde köy gezisine katılacak. Aynı şekilde Trabzon'da Alman misafirleri karşılayan gençler, 2011 yılında da Almanya'nın Dortmund şehrine giderek çeşitli etkinliklerde bulunacak.