Başkan Posbıyık, mal varlığını açıkladı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, son günlerde mal varlığı ile ilgili çıkan spekülasyonlara açıklık getirdi. Mal varlığını a

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, son günlerde mal varlığı ile ilgili çıkan spekülasyonlara açıklık getirdi. Mal varlığını açıklayan Başkan Posbıyık, listeyi belediyenin internet sitesinden de yayınlayacağını söyledi.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, makamında düzenlediği basın toplantısında kendisine ve eşine ait mal varlığını basın mensupları ile paylaştı.

Son günlerde kendisinin ve eşinin mal varlığı ile çıkan söylentileri engellemek istediğini belirten Posbıyık, kendisinin belediyeden 5 bin lira maaş aldığını, emekli maaşının 3 ayda bir 5 bin 600 lira olduğunu bildirdi.

Eşinin işlettiği iş yerini devir ettiği ve buradan da kira aldığını dile getiren Başkan Posbıyık, arsaları ve üye olduğu kooperatifleri de açıkladı.

Bir vatandaşın, son dönemlerde mal varlığının arttığına ve soruşturma açılması gerektiğine ilişkin şikâyeti üzerine İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin denetimlerine tabi tutulduğunu kaydeden Posbıyık, yapılan denetimler sonucunda sahip olduğu mal varlığı ile ilgili olarak soruşturma açılmasına gerek olmadığına ilişkin bakanlık yazısının kendisine ulaştığını, karara rağmen mal varlığını açıklama gereği hissettiğini söyledi.

Mevcut mal varlığını belediyenin resmi internet sitesi vasıtasıyla da açıklayacağını dile getiren Posbıyık, "Mal varlığı ile ilgili bilgileri net biçimde açıklamamız gerekir ki kimsenin aklına soru işaretleri gelmesin. Merak edenler de benim mal varlığımı internet sitesinden incelesinler. 1971 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra belediyede Fen İşleri Müdürü olarak göreve başladım. O günden itibaren durmaksızın çalışıyorum. 39 seneden bu yana çalışma hayatının içindeyim. İki sene de Erdemir'in alt yapısında çalıştım. Bir kızım ve bir oğlum var ikisi de çalışıyor. Biz Ereğli'de eşimle birlikte çalışıyoruz. Bakmakla yükümlü olduğumuz kimse yok. Eşim de emekli öğretmen." dedi.

Belediyede çalıştığı için 5 bin lira maaşı olduğunu, mevcut gayrimenkullerinden de 5 bin lira kira geliri elde ettiğini ifade eden Posbıyık, diğer varlıklarını da şöyle sıraladı:" Kestaneci Mahallesi'nde halen ikamet ettiği iki katlı ev, Yalı Caddesi'nde kiraya verdiği, eşi Neriman Posbıyık'a ait olan işyeri, eşine ait Akçakoca/Akçakent'te 300 metrekarelik arsa, Orhanlar Mahallesi Yalı Caddesi'nde kiraya verilen daire, Ankara Polatlı'da 600 metrekare arsa, İstanbul Sarıyer'de SS Boğaziçi Sitesi Yapı Kooperatifi üyeliği, Neriman Posbıyık'a ait Chevrolet marka 2010 model araç."