ANKESOB'dan Gökçek'e ziyaret

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner ve yönetim kurulu üyeleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçe

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner ve yönetim kurulu üyeleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i ziyaret etti.

Her yıl 11- 17 Ekim tarihleri arasında, esnaf ve sanatkarların öneminin hatırlatıldığı Ahilik Haftası kutlamaları devam ediyor. Bu kapsamda çeşitli etkinliklerin yanı sıra Başkan Gökçek'i makamında ziyaret eden ve destekleri için teşekkür eden Yiğiner, Ankaralı esnaf ve sanatkarlar olarak 23'üncü Ahilik haftasını kutladıklarını bildirdi. Ahilik ve en önemli temsilcisi sayılan Ahi Evran'a ilişkin tarihi bilgiler veren Mehmet Yiğiner, "Sizler de biliyorsunuz, esnaf ve sanatkarlar için her zaman bu ülkenin çimentosu derler. 13. Yüzyılda Ahi Evran güzel bir misyon üstlenmiş. Eğer bugün ürettiğimiz malların ihracat miktarı 100 milyar doları geçmişse, bunda özellikle Ahi Evran Veli Hazretleri'nin büyük bir katkısı olduğunu düşünüyoru.z" dedi.

Başkan Gökçek de Yiğiner'e ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Gökçek, "Esnaf Ankara'nın temel taşı. Biz onlara her zaman destek olmaya mecburuz. Belediye, özellikle esnafla yapacağı işbirliği sayesinde kenti ayakta tutabilir. Özellikle kentin ekonomisi açısından esnafın ayakta durması çok önemli" diye konuştu. Gökçek, esnafın sarsıntı geçirdiği zaman kendilerinin de sarsıntı geçirdiğini belirterek şunları söyledi: "Esnaf kazanacak ki bize vergi verecek, biz de bu aldığımız vergilerle size hizmet vereceğiz. Bu çok önemli. Ankara'da hep bu manada, 17 yıldan beri ahenkli ve uyumlu bir şekilde işi götürdüğümüze inanıyorum. İnşallah öyle de devam eder. Ahilik Haftası kutlu olsun."