Akçay heyetine Romanya'da sıcak ilgi

Edremit'in Akçay beldesi Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, bazı belediye meclis üyeleri ve bir grup işadamından oluşan heyet, Romanya gezisine çıktı. A

Edremit'in Akçay beldesi Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, bazı belediye meclis üyeleri ve bir grup işadamından oluşan heyet, Romanya gezisine çıktı. Akçay'ın kardeş şehri Köstence'ye bağlı Cumpana Belediye Başkanı Mariana Gaju tarafından yapılan davet kapsamındaki gezide, sosyal ve kültürel alanda uygulanacak ortak projeler, turizm ve ticaret alanında işbirliği görüşüldü.

İlk olarak Köstence Türkiye Başkonsolosluğu'nu ziyaret eden heyet, Cumpana Belediye Meclisi tarafından Akçay Belediyesi'ne bir Türk ve dostluk evi yapılmak üzere tahsis edilen 300 metrekarelik arsanın bulunduğu kültür park alanında ve yeni inşa edilen camide incelemelerde bulundu. Cumpana Hasat Şenliği'ne de katılan heyet, Romanyalı öğrencilerin açtığı Türk bayrağıyla karşılandı. Kürsüye davet edilen Başkan İnceoğlu, gösterilen misafirperverliğe teşekkür etti. Broşov ve Bükreş şehirlerind de incelemelerde bulunan Akçay heyeti, geziden olumlu izlenimlerle döndü.