Vali Çolak, köy yollarını denetledi

Siirt Valisi Musa Çolak, KÖYDES projesi kapsamında yürütülen çalışmaları yerinde görmek üzere köy ve mezralarda incelemeler yaptı. İlk önce Doluharman

Siirt Valisi Musa Çolak, KÖYDES projesi kapsamında yürütülen çalışmaları yerinde görmek üzere köy ve mezralarda incelemeler yaptı. İlk önce Doluharman köyüne giden Çolak, muhtar Bedrettin Ekin'den köyün sorunları hakkında bilgi aldı. Daha sonra bir vatandaşın taziyesine katılan Vali Çolak, buradan İnkapı köyüne geçerek devam eden yol çalışmalarını denetledi. Yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Vali Çolak, çalışmaların hızlandırılmasını ve kış mevsimi gelmeden önce tamamlanmasını istedi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Musa Çolak, "Cumhuriyet tarihimizin en önemli kırsal kalkınma projesi olan KÖYDES programı devam ediyor. Bu kapsamda İnkapı köyünde devam eden 7.200 kilometrelik 1. sathi kaplama yol yapım çalışmalarını yerinde inceleyerek, denetliyoruz. Varsa aksaklıkları tespit ediyoruz. Çalışma sezonu bitmeden devam eden çalışmaların tamamlanmasını istiyoruz. Bu yöndeki uyarılarımızı son kez yapıyoruz." dedi.

KÖYDES sayesinde köylerin su ve asfalt yola kavuştuğunu vurgulayan Vali Çolak, sözlerine şöyle devam etti: "KÖYDES ile köylerimiz yol ve içme suyuna kavuştu. Köylerimizin altyapılarını da iyileştirdi. Şimdi ise köylerde yaşayan insanlarımızın yaşam standartlarını yükselterek, altyapı hizmetlerine ağırlık vereceğiz. Amacımız köylü vatandaşlarımızın sorunlarını yerinde çözerek, herkesin doğduğu topraklarda yaşaması ve doymasını sağlamaktır. Huzur ve güven ortamını güçlendirerek, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmektir. Bugün incelemeler yaptığımız köy ve mezralarımızda bu birlik ve beraberliği gözlemledim. Köylü vatandaşlarımızın arasındaki yardımlaşma ve dayanışma üst seviyededir. Bu da ayrıca bizlere mutluluk verdi."

İnkapı köyündeki incelemelerini tamamlayan Vali Musa Çolak, daha sonra Kuytuca ve Yolbuldu mezralarında incelemeler yaptı. Vatandaşlarla da bir süre görüşen Vali Çolak, ekilen fıstık fidanlarına sahip çıkılarak, korunmasını istedi.

Vali Musa Çolak'ın incelemelerine, Vali Yardımcısı Yunus Sezer, İl Jandarma Komutanı Albay Ünal Ödemiş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Kurtuluş, il genel meclis üyeleri ve ilgili daire müdürleri katıldı.