THY UNITED

THY'den 'bol yıldızlı' bir reklam filmi daha. Barcelona ve 12 Dev Adam'ın ardından, bu kez Manchester United'ın ünlü futbolcuları kamera karşısına çıktı. Rooney, Berbatov, Evra, Scholes uçakta maç yaptı...



THY'den 'bol yıldızlı' bir reklam filmi daha. Barcelona ve 12 Dev Adam'ın ardından, bu kez Manchester United'ın ünlü futbolcuları kamera karşısına çıktı. Rooney, Berbatov, Evra, Scholes uçakta maç yaptı...


Türk Hava Yolları'nın (THY) yeni reklam filmi yine çok konuşulacak. THY resmi sponsoru Barcelona'nın yıldızlarının rol aldığı, 12 Dev Adam'ın 5 bin metrede smaç bastığı reklamın ardından bu kez Manchester United'lı futbolcuları filmde oynattı. Özel olarak inşa edilen uçakta oynanan maçta, Wayne Rooney, Dimitar Berbatov, Patrice Evra, Rafael, Fabio, Paul Scholes, Darren Fletcher, Darron Gibson, Anderson ve Edwin Van Der Sar boy gösteren isimler oldu. İkizler Rafael ve Fabio, çekimleri sırasında sempatik tavırları ile tüm ekibin neşe kaynağıydı.

AYNI ANDA 80 ÜLKEDE                          GÖSTERİME GİRECEK
Reklam için kamera karşısına geçen bir diğer dünlü futbol adamı ise 17 yıl Manchester United formasını giyen Sir Bobby Charlton oldu. Charlton, filmin sürpriz finalinde genç kuşak ile birlikte rol aldı. Reklam filmi 20 Ekim günü uluslararası televizyon kanallarının ardından THY'nin uçtuğu 80 ülkede gösterime girecek.

ERBİL'E DE UÇACAK
REKLAM filmi gösterime girince herkesin bir kez daha THY'yi konuşacağını belirten Genel Müdür Temel Kotil, ''Dünyanın en önemli futbol yıldızları THY ile birlikte anılıyor. 2011THY için çok farklı olacak. Şu anda ulaştığımız network büyüklüğü açısından dünyada 8. havayolu şirketiyiz. 2011'de daha önlere geleceğiz. Washington, Dakka, Vietnam, Atlanta, Şiraz, Basra, Valencia, Manila, Oran, Erbil, Toulouse, Guanzou, Novorsbirsk ilk etapta sefere başlayacağımız hatlar arasında. 20 olan geniş gövdeli uçak filomuz, Airbus 330 ve Boeing 777'nin katılımıyla 2011'de 40 uçağa ulaşacak.

5 YILDIZA GİDİYOR
KOTİL gelecek yıl iki havayolunun 5 yıldıza ulaşacağını ve bunlardan birinin THY olmasının beklendiğini belirterek, 'İnşallah Türkiye'nin markası THY, 5 yıldıza ulaşarak kalite yolunda dünya markası olacak. Dünyanın ilk 10 havayolu şirketi arasına girmeyi  hedefliyoruz' dedi.

ÖZEL UÇAK YAPILDI 115 KİŞİ ÇALIŞTI
l Gökyüzünde futbol maçı adı ile Manchester'da çekilen reklam için bire bir boyutlarda yolcu uşağı inşa edildi.
l Çekimler 2 gün sürdü. l Filmin yönetmenliğini, David Beckham gibi ünlü yıldızların kampanya filmlerini çeken Marco Grandia üstelndi. l Futbolcuların oyun koçluğunu koreograf Billy Wingrove yaptı. l Türk ve İngiliz prodüksiyon ekiplerinin ortak çalıştığı filmde, 115 kişilik ekip rol aldı.