'Sevincim Mesut gibi olur'

Almanya - Türkiye maçı öncesi ve sonrası tüm kamuoyunun gündemini meşgul eden ve manşetlere yerleşen Mesu...


Almanya - Türkiye maçı öncesi ve sonrası tüm kamuoyunun gündemini meşgul eden ve manşetlere yerleşen Mesut Özil'in ardından, Beşiktaşlı Ekrem Dağ'ı da aynı akıbet bekliyor.
A Milli Takım'ın, grubunda yer alan Avusturya'nın formasını giyen Ekrem Dağ'ın, Türkiye ile oynayacakları maçı şimdiden düşünmeye başladığı öğrenildi. Tıpkı Mesut gibi Türkiye'ye gol atması durumunda hangi duygular içerisinde olabileceğini şimdiden kestiremediğini söyleyen Ekrem Dağ, "Ben de sevincimi tıpkı Mesut gibi abartmam. Çünkü Türkiye, Mesut'un da söylediği gibi benim atalarımın yurdu ve damarlarımda Türk kanı akıyor. Futbolu iki ülke arasında savaş gibi görmemek lazım. Artık futbolda soya sopa bakılmıyor. Ben Avusturya'da doğmuş, büyümüş, eğitim almış ve futbolu o topraklarda öğrenmiş bir insanım" dedi.
Kendisine Türkiye'den milli takım için hiçbir teklif gelmediğine dikkat çeken tecrübeli oyuncu, "Zaten teklif gelmesi gibi bir zorunluluk da yok. Bu tamamen tercih meselesi. Ben Avusturya formasını, tercih ettim, Mesut da Almanya'yı seçti. Türkiye ile gerçekten zor bir maça çıkacağız. Ben çok karmaşık duygular içerisinde olacağım. Maçtan önce ve sonra Mesut'a gösterilen tepkileri çok abartılı buluyorum" diye konuştu.

Sağduyu çağrısı
"İnsan kendi kaderini kendi belirler" diyerek sözlerine devam eden Ekrem Dağ, "Mesut, Almanya Milli Takımı'nı tercih etmese belki de Real Madrid'e gidemeyebilirdi. Çünkü Dünya Kupası'nda başarılı bir performans gösterdi. O kendi yolunu bu şekilde çizdiyse onun kararlarına saygı duymalıyız. Ben de Beşiktaş'ta başarılı olduktan sonra Avusturya'dan milli davet aldım. Hem burada, hem de Avusturya'da Türkiye ile oynayacağımız maçlarda her iki ülke taraftarlarının sağduyulu olması gerekir. Bugün bazı milli takımlarda Brezilyalı futbolcular forma giyiyor. Biz Türkler de tıpkı Brezilyalılar gibi Avrupa'nın birçok milli takımlarında görev alabiliriz. Bunda yadırganacak hiçbir şey yok. Artık futbol dünyası çok değişti" ifadelerini kullandı.