Şampiyonadan Canlı Tanıtım

İzmir Konak Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 45

Şampiyonadan Canlı Tanıtım
İzmir Konak Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 45.Dünya Petank Şampiyonası'nda birincilik kürsüsüne Fransa çıktı. TRT'nin canlı yayınladığı ve dünyada üç gün boyunca milyonlarca kişi tarafından ilgiyle izlenen şampiyona Türkiye'nin tanıtımına önemi bir katkı sağladı ve İzmir esnafına da soluk aldırdı. Ayrıca İzmir'den dünyaya dört gün boyunca canlı yayın yapıldı. TRT'nin yanı sıra Fransa'nın ünlü kanalı Sport Canal Plus da 48 ülkeye canlı yayın gerçekleştirdi. İzmir'deki şampiyonadan her gün haber akışının gerçekleştirildiği şampiyonada Türkiye'nin ciddi anlamda tanıtımına katkı sağlandı.
Hem Petank Şampiyonası hem de 3.Uluslararası Jimnastik Festivali'ne katılan sporcular ve kafilede yer alan binlerce kişi esnafın yüzünü güldürdü. Dünya çapında düzenlediğimiz etkinlikler sayesinde diğer uluslara kendimizi daha iyi ifade edeceğiz. Göreve geldiğimiz günden başlayarak Ülkemizin, kentimizin ve Konak'ın tanıtımı için dünya çapında ses getiren organizasyonlar düzenliyoruz, devamı gelecek" dedi. 45.Dünya Petank Şampiyonası'na 48 ülkeden 300 sporcu katıldı. Yarı finalde Moritanya'yı yenen Madagaskar şampiyonanın ilk finalisti oldu. Diğer yarı finalistler ise Petank'ın devleri olan Fransa, İspanya'nın karşısında üstünlük kurdu ve finale kaldı. Şampiyonanın sün gününde çok çekişmeli başlayan Madagaskar-Fransa karşılaşmasında dünyanın en iyi takımının belirlendiği oyunda nefesler tutuldu. Fransa oyun sonunda 13-12 galibiyetle dünya şampiyonluğu elde etti. İspanya ve Moratinya üçünlük kupasına ortak oldu. Şampiyonanın diğer bir dalı olan Petank Altın Nokta oyununda da Fransa şampiyonluk elde etti.
Bu yıl 45.'si düzenlenen ve Konak'ın ev sahipliği yaptığı Dünya Erkekler Petank Şampiyonası'nın veda yemeğinde, katılan ülkelerin sporcuları Türk misafirperverliğine bir kez daha tanık oldular. Sporcuların ortak görüşü geçirdikleri en iyi turnuva olduğuydu. Katılımcıların turnuvanın yorgunluğunu attıkları yemekte takımlara Konak Belediyesi ve Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu'nun hazırlattığı temsili kupa, madalya ve çeşitli hediyeler dağıtıldı. Turnuvada Dünya Şampiyonluğu'nu kazanan Fransa sahneye çıktığında Yeni Zelanda Milli Takımı'nın onlara bir sürprizi vardı. Yeni Zelanda, kendilerine özgü Haka dansı ile Fransa'yı hem kutladı hem de daha sonraki maçlar için meydan okumuş oldu. Dünya Petank Federasyon Başkanı Claude Azema, "Dört ay gibi kısa bir sürede bu denli kusursuz bir turnuvayı düzenleyen ve bize her aşamada büyük destek sağlayan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'a çok teşekkür ederim" dedi. İzmir ve Konak gezme fırsatı bulamadığını ancak bir gün mutlaka tekrar geleceğini belirtti.