Malatya yeni devlet hastanesine 2014'te kavuşacak

Malatya Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin, inşaatı devam eden yeni devlet hastanesinin 2014 yılında hizmete açılacağı müjdesini verdi. Kent insanına

Malatya Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin, inşaatı devam eden yeni devlet hastanesinin 2014 yılında hizmete açılacağı müjdesini verdi. Kent insanına daha modern sağlık hizmeti vermek, sağlık çalışanlarına daha nezih bir çalışma ortamı oluşturmak amacıyla üç ay önce yeni hastane yapım çalışmasını başlattıklarını belirten Zengin, hastane inşaatının bin 200 iş gününde tamamlanacağını belirtti.

1950'lerde yapılan hastanelerde hala hizmetlerin devam ettiğini belirten Zengin, "Yaptığımız revizyonlar, boyasıyla badanasıyla, lavabosuyla, çevre düzenlemesiyle, her hekime bir poliklinik sunulmasıyla hastanelerimiz bir noktaya geldi. Ancak bu yeterli olmadığı için Malatya'mıza Şeker Fabrikası arazisinde inşaatı devam eden hastane ile fiziki mekân sıkıntısı tamamen ortadan kalkacaktır. Hastane bin 200 iş gününde bitirilecek. Üç ay geçti. 2014 başlarında hizmete sunmayı planlıyoruz." dedi.

Aile hekimliği uygulamasıyla birlikte sağlık ocaklarının aile sağlığı merkezlerine dönüştürüldüğünü ifade eden Zengin, "Dilek Aile Sağlığı Merkezi tamamlandı. Adafı Aile Sağlığı Merkezi inşaatı bitmek üzere. Göztepe Aile Sağlığı Merkezi'nin ihalesi yapıldı. Şahnahan Aile Sağlığı Merkezi ihalesi ve yer teslimi yapıldı." diye konuştu.