Festivale Alan Parker Da Davet Edilmiş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, katıldığı bir televiyon programında bir zamanlar tüm dünyada büyük ses getiren, Türkiye'yi ve Türkleri kötüleyen ünlü Gece Yarısı Expresi filminin yönetmeni Alan Parker'ın da festivale davet edildiğini söyledi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, katıldığı bir televiyon programında bir zamanlar tüm dünyada büyük ses getiren, Türkiye'yi ve Türkleri kötüleyen ünlü Gece Yarısı Expresi filminin yönetmeni Alan Parker'ın da festivale davet edildiğini söyledi.
Başkan Akaydın, katıldığı televizyon programında Boşnak asıllı Sırp Yönetmen Emir Kusturica'nın 47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali jüri üyeliğinden ayrılmasını değerlendirdi. Kusturica'nın 2004 yılından bu yana Türkiye'ye geldiğini ve Türkiye'yi çok sevdiğini ifade eden Başkan Akaydın, "Kusturica, Bosnalı soydaşların yaşadığı Bursa'da 3.5 ay önce coşkuyla karşılandı. Tahrik etmek isteyen siyasi çevreler CHP'li bir Belediye Başkanı olduğum için beni hedefe aldılar. Bu tartışma organize
edildi. Kusturica'ya da 'Siz hedef değilsiniz' dedim" dedi. Kusturica ile jüri üyeliğinden istifa ettiğini öğrendikten sonra konakladığı otelde odada görüştüklerini ifade eden Başkan Akaydın, "Bana 'Bunlardan dolayı üzüldüm ben anti-emperyalist düşünürüm. Benim hümanist kişiliğimi anlamak isteyenler eserlerime baksınlar. Ben savaşın yanında olmadım. Boşnaklar tarafından yanlış anlaşıldım. Burada niye protesto edildiğimi algılama güçlüğü çekiyorum' dedi" ifadelerini kullandı.
Başkan Akaydın, protestolar nedeniyle Emir Kusturica'dan Türk halkı adına özür dilediğini belirterek, "Kendisine 'Türk halkı uygardır. Sizin kültür ve sanat yönünüzü alkışlar. Kültürü temsil eden siyasi provokatörler var. Ben Türk halkı adına özür diliyorum' dedim" diye konuştu.

ALAN PARKER'I DA DAVET ETTİK
Başkan Akaydın, konuşmasında bir zamanlar Türkiye aleyhine büyük yankı uyandıran Türkiye'ye ve Türkleri kötüleyen 1978 yılında çekilen ünlü Gece Yarısı Expresi (Midnight Express) filminin yönetmeni Alan Parker'ın da 47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne davet ettiklerini söyledi. Başkan Akaydın, "Gece Yarısı Expresi'nin yönetmenini mahçup etmek için davet ettik" şeklinde konuştu.
Alan Parker'ın yönetmenliğini yaptığı İngiliz-Amerika yapımı film, 1970 yılında Türkiye'de tutuklanıp cezaevine konulan William Hayes'in öyküsünden yola çıkılarak çekilmişti.