Cahit Arf için özel Google logosu

Google yine özel günlerimizden biri için özel tasarımıyla karşımızda.Her güne özel doodle'ler hazırlayan Google, bu kez Matematikçi Cahit Arf doğumunun 100.yılı için özel Google logosu hazırladı.

Google 1910 yılında doğan Ord. Profesor Cahit arf’ı 11 ekim logosu olarak ana sayfasına ekledi. Google yine özel günlerimizden biri için özel tasarımıyla karşımızda.Her güne özel doodle'ler hazırlayan Google, bu kez Matematikçi Cahit Arf doğumunun 100.yılı için özel Google logosu hazırladı.Cahit Arf kimdir? Google Cahit Arf için logo değiştirdi.

Ünlü matematikçi Cahit Arf için güzel bir tasarımla karşımıza çıkan Google, her ülke için özel günlerinde ya da özen kişilere özel tasarımlarıyla söz ettiriyor. İşte bu günde Cahit Arf için özel bir tasarımla karşımızda. Biliyorsunuz ki ünlü matematikçinin 10 TL üzerinde de bir resmi vardır.

(Not: Google özel tasarım = Google doodle)

Selanikte doğan Ordinaryus ünvanlı matematikçi 1997 yılında İstanbulda vefat etmişti. Göttigen üniversitesinde doktora yaptıktan sonra İstanbul üniversitesi Fen Fakültesinde profesor, daha sonrasında Ordinaryus profesör ünvanını almış oldu.ABD’de bazı araştırmalarda bulunan Cahit Arf, Kaliforniya üniversitesi’nde öğretim üyeliği yaptı. Aynı zamanda ODTÜ’de öğretim üyeliği yaptıktan sonra 1980 yılında emekli oldu. Bunların yanı sıra gebze araştırma merkezinde görev alan Arf, 1985 yılında Türk Matematik Derneği başkanlığı görevini üstlendi.

Türk matematikçilerin en kariyerli ve tecrübeli kişiliklerinden Cahit arf, matematik tarihine bir çok katkıda bulunan isimlerden.

CAHİT ARF FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ

CAHİT ARF ANISINA VİDEO İZLEMEK İÇİN TIKLAYINZ