Borç 308 milyon lira

Beşiktaş Divan Kurulu'nun bu yılki ikinci toplantısı dün Ceylan Intercontinental Oteli'nde yapıldı. Başka...


Beşiktaş Divan Kurulu'nun bu yılki ikinci toplantısı dün Ceylan Intercontinental Oteli'nde yapıldı. Başkan Yıldırım Demirören'in katılmadığı toplantıda, kulübün borcunun 30 Haziran 2010 tarihi itibariyle 308 milyon 476 bin 404 lira olduğu açıklandı.
Başkan Yıldırım Demirören'e borcun 86 milyon 465 bin 816 lira, yönetici Serdal Adalı'ya ise 9 milyon 296 bin 825 lira borçlanıldığı bildirildi.
Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ'nin borcunun 194 milyon 204 bin 780 lira, derneğin borcunun ise 18 milyon 508 bin 983 lira olduğu, bu rakamların toplamının 308 milyon 476 bin 404 lira olduğu, 56 milyon 723 bin 471 liralık mevcutların ve alacakların düşmesi halinde rakamın 251 milyon 752 bin 933 lirayı bulduğu kaydedildi.
Mali İşlerden ve Sponsorluklardan Sorumlu Asbaşkan Ertunç Soğancıoğlu, alınan 75 milyon dolarlık kredinin kısa vadeli borçların kapatılması için talep edildiğini söyledi. Soğancıoğlu, "Avrupa Ligi'nden 10 milyon euronun üzerinde gelir elde edeceğiz" dedi.
Kombineden 17 milyon, localardan 3.5 milyon lira gelir alındığını kaydeden Genel Sekreter Fahrettin Curoğlu ise şunları söyledi: "Geçen sezon maç hasılatı 21-22 milyon lira civarındaydı. Bu sezon bu rakamlar yakalanmıştır. Sezon sonuna kadar 30 milyon liraya ulaşacağız. Şu ana kadar satışa çıkarılan 3 forma dışında ikinci yarıda 4 yeni forma daha satışa çıkarılacak."



'Stadın ismi FİYAPI olamaz'
Toplantıda söz alan üye Avukat Ali Rıza Dizdar stadın isminin sponsorluk karşılığı değiştirilmesine karşı çıkarak, bu yönde girişimlerde bulunacağını ifade etti. Stadın isminin İnönü Şeref Bey Beşiktaş Stadı olabileceğini anlatan Dizdar, "Ancak hiçbir zaman FİYAPI olamaz. Reklam panoları onların olsun. Protokol tribünündeki anıtsal isim değiştirilemez. Yarından itibaren (Bugün) gerekli mercilerde başvurularımı yapacağım. Gerekirse idari mahkemeye başvuracağım. Bunu durduracağım. Bağımsızlık bizim şiarımızdır" diye konuştu.

'Beşiktaş elden gidiyor'
Borçlar konusunda en sert çıkışı, Divan Kurulu üyelerinden Kadir Kılıç yaptı. Bankalardan alınan krediyi Sevr Anlaşması'na benzeten Kılıç, "Bankalar parayı bize vermeyecek. Çünkü güvenmiyorlar. Beşiktaş bu krediyi 100 milyon dolar olarak geri veriyor. Federasyon ve CAS'ta 25 dosya var. Beşiktaş bir ailenin yönetimi altına girmemeli. Reel borcu 290 milyon lira olarak gösteriliyor. Liverpool Kulübü'nün değeri kadar borç var. Beşiktaş elden gidiyor. Sahip çıkalım. Beşiktaş bu borçlarla büyüyemez. Devamlı artan borçlar var" dedi.