Attila İlhan'a 'gergin' anma

Resmi tören öncesi İlhan'ın kabri başında toplanan Atatürkçü Düşünce Derneği Gençlik Kolu, CHP Bakırköy G...


Resmi tören öncesi İlhan'ın kabri başında toplanan Atatürkçü Düşünce Derneği Gençlik Kolu, CHP Bakırköy Gençlik Kolu, CHP İstanbul Gençlik Örgütü, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) İlhan'ı yaptıkları konuşmalar ve şiirlerle andı. Tören İlhan'ın kardeşi Çolpan İlhan ve yeğeni Kerem Alışık'ın tepkisine neden oldu.
"Bu yaptığınız şovdur. Burası da bunun yeri değildir" diyen Alışık bir süre dernek sözcüleriyle tartıştı. Alışık dayısı İlhan'ın hiçbir kesime ait olmadığını söyledi ve şöyle konuştu: "Attila İlhan bağımsız bir yazardı. Herkes Attila İlhan'ı anabilir ama bir kesime ve bir oluşuma ait gibi sahiplenmek doğru değil. Attila İlhan'ı kimse sahiplenemez. O tek başına bir örgüttü, bağımsızdı ve bu bağımsızlığını da biz ailesi olarak sahiplenmek ve yürütmek zorundayız. Çünkü o yaşarken de kimseye kendini sahiplenme hakkını vermemişti."

'Çok özlüyorum'
Çolpan İlhan ise "Ben abimi çok özlüyorum. Bu özlem yıllar geçtikçe azalmıyor, aksine çoğalıyor. O muhteşem bir yazardı. Nurlar yağsın abimin üzerine" diyerek duygularını dile getirdi.