İllegal bir dinleme nedeniyle beni çağırdılar

Ahmet Özal, Hanefi Avcı'nın ofisinde yapılan aramalarda bulunduğu iddia edilen ses kayıtlarıyla ilgili ifade verdi.

İllegal bir dinleme nedeniyle beni çağırdılar
Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, ''Devrimci Karargah Örgütü'' soruşturması kapsamında ifade vermek üzere Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine geldi.

İstanbul Adliyesine Çırağan Caddesi'ndeki savcı ve hakimlerin kullandığı kapıdan giriş yapan Özal, Cumhuriyet Savcısı Kadir Altınışık'ın odasına çıktı.

Tutuklu Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın ofisinde bulunduğu öne sürülen zarfta, 1995-1998 dönemine ait dinleme kayıtları çıktı. Kasetlerde Veli Küçük, Mehmet Eymür, Mesut Yılmaz ve Ahmet Özal'a ait kayıtlar da yer aldığı iddia edildi.

Ele geçirilen ses kayıtlarıyla ilgili eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür'den sonra Ahmet Özal da ifade vermek için adliyeye geldi. Ahmet Özal ifadesini tamamladıktan sonra adliyeden ayrıldı.

Adliye girişinde gazetecilere "İllegal bir dinleme nedeniyle beni savcılığa çağırdılar. Bilgi aldıktan sonra şikayetçi olup olmayacağıma karar vereceğim” diyen Özal, ifade verdikten sonra hakkında ortaya atılan ses kayıtları ile ilgili şikayetçi olacağını açıkladı.