Kayıp Yakınları Taksim'de Eylem Yaptı

Yakınlarını kaybetmiş aileler, Kayıp Çocuklar Derneği'nin kendilerine destek vermediğini savunarak, Taksim'de eylem yaptı.

Ellerinde, kaybolan çocuklarının fotoğraflarıyla Taksim'de toplanan kayıp yakınları gözyaşlarını tutamadı. Çeşitli pankartlar açan grup basın açıklaması yaptı. 40 aydır kayıp olan 11 yaşındaki Ege Mert'in babası Tuncay Çomana, "Çocuğum 40 aydır kayıp. Bir an önce bulunmasını istiyorum. Bize kimse destek vermiyor. Buradan Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum, bize yardımcı olun" dedi.
560 gündür kayıp olan Yusuf Kazdal'ın ablası Emine Kazdal da, "Artık yeter, dayanamıyoruz kardeşimi çok özledim. Devlet büyüklerimiz bize yardımcı olsun" şeklinde konuştu.
58 gün önce bıçaklanarak öldürülen Aykut Alıcı'nın annesi Songül Alıcı ise kayıp yakınlarına destek için eyleme katıldı.
Gözyaşları içerisinde, oğlunun herkesin gözleri önünde öldürüldüğünü belirten acılı anne, katillerinin ise hala bulunamadığını söyledi.
Alıcı, "Artık ülkemi sevmiyorum, başka ülkeye sığınmak istiyorum. Bu ülkenin sokaklarında yaşayacağıma başka ülkelerin zindanlarında yaşamayı tercih ederim" dedi.
Kayıp Çocuklar Derneği'nin kendilerine destek vermediğini öne süren kayıp yakınları, dernek başkanını istifaya çağırdı. Grup daha sonra sessizce dağıldı.