İzol Aşireti Adıyaman'da buluştu
Doğu-Güneydoğu bölgesinin köklü aşiretlerinden İzol Aşireti, Adıyaman'da İzol Aşireti Dayanışma Günü'nde bir araya geldi.
Mardin, Diyarbakır
Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Malatya, Adıyaman ve Tunceli'nin yanı sıra AB ülkeleri, ABD ve Suriye'de üyeleri yaşayan İzol Aşireti, Adıyaman İzol Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İZOL-DER) tarafından Kahta ilçesine bağlı Boğazkaya köyünde düzenlenen dayanışma gününde buluştu. Dayanışma gününün açılış konuşmasını yapan İZOL–DER Başkanı Mehmet Bozan, "1997 yılında kurulan derneğimiz kurumsallaşmayı ön planda tutmaktadır. Öncelikli hedefimiz akrabalarımız arasında yardımlaşma ve dayanışmayı perçinleyerek iletişimi en yüksek seviyede tutmaktır.Dünyanın 4 tarında bulunan akrabalarımıza ulaşmayı kendimize önemli bir görev üstlenmişiz. Bunun yanında maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimize burs yardımı yapmaktır. Ancak bunu şuan sağlıklı yapamamaktayız. Bu etkinliğimizin sebebi yıllara dayanan geleneğimizi canlı tutup, gelecek nesillere de yaşatmaktır."dedi.
Etkinlikte konuşan Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, "İnançlarına, değer yargılarına, örf ve adetlerine sımsıkı bağlanarak yeni nesiller yetiştiren böyle bir aşireti canı gönülden kutluyorum." diye konuştu.
AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu ise şöyle konuştu: "Mardin, Malatya, Şanlıurfa, Elazığ ve Tunceli gibi Türkiye'nin 4 bir tarafından arkadaşlarla görüştüğümüzde bizim orada da 'İzol Aşireti var' diye ortak bir noktada buluşuyoruz. Bizim kardeşlik duygularımızı geliştiren İzol Aşireti'ne ben buradan teşekkür ediyorum."
Adıyaman Valisi Ramazan Sodan da şu ifadeleri kullandı: "Birlik ve beraberlik çok önemlidir. Birlik ve beraberliğin olduğu yerde hiçbir problem çıkmaz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Hayırlarda yarışmamızı nasip etsin."
Konuşmalardan sonra 3 bin 500 kişi için hazırlanan çadırlarda misafirlere yemek ve çeşitli ikramların yapıldı. Vatandaşlara da açık olan dayanışma gününe Kahtalı Hamido, Kahtalı İbrahim ve yerel sanatçılar katıldı. Program sonunda aşiretin önde gelenlerine plaket verildi. Sanatçılarla coşan aşiret halkı halaylar çekti.
350 kilo etin kullanıldığı etkinliğe, Adıyaman AK Parti milletvetkilleri, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, kamu kurum müdürleri, vatandaşlar ve Türkiye'nin her tarafında ki aşiret mensupları katıldı.
