Başkan Sarı'dan Faaliyet Değerlendirmesi

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Belde Belediye Başkanı Arif Sarı, geçen 18 aylık dönemdeki faaliyetlerini değerlendirdi.

Görevi devir aldıklarında belediyenin 1 milyar 545 bin TL borcu bulunduğunu açıklayan Belediye Başkanı Arif Sarı, "08 Ekim 2010 tarihi itibaren toplan belediyenin borcu 1 milyar 4 bin 2 TL'dir. Biz göreve geldikten sonra 18 ay içinde eksilttiğimiz borç miktarı 143 bin TL.dir. Bu süre içinde toplam 5 milyar 937 bin TL belediye adına yatırım yapmışız, bunlarında 4 milyar 500 binini ödemiş olup, sonuç olarak ta 1 milyar 400 bin burcumuz vardır. Belediyemize bağlı olan DAL-BEL Şirketi yedi yıl önce kurulmasına rağmen, biz göreve devir alıp geldiğimizde şirketin toplam borç miktarı 7 bin civarındaydı. Bugünkü tarih itibariyle DAL-BEL şirketinin 7 bin TL.'lik borç bitirilmiş durumda, DAL-BEL Şirketi'nin şuan için hiçbir kuruma, işletmeler durumundaki Özel Çevre Kurumu (ÖÇK) ve hazineye olan borçlarımızı sıfırlamış durumundayız. Geldiğimiz günden beri zaman zaman sizlerle yerinde tespit ettik. Yaptığımız üç aylık çalışmalarımızı gördünüz. Belediyemizin arıtma bölümünde büyük sıkıntılarımız vardı. 2007 yılından beri arıtmanın dekantörü çalışmadığı için, yanındaki alt bölümündeki arazimiz bataklık haline dönüşmüştü. Seçim zamanında halkımıza söz vermiştik. Bataklık durumundaki araziyi kurutarak çeşitli ağaçlar dikerek bataklığı kuruttuk. Ağustos Ayı itibaren de 6 dönümlük araziye belediyemize ekonomik gelir getirmesi bakımından nar ağaçları diktik" dedi.
Dalyan'da ilk defa belediye kendi malzemelerini koymak amacıyla 16 metre karelik bir soğuk hava deposunu kazandırmak üzere olduklarını açıklayan Başkan Sarı, "Önümüzdeki dönemlerde soğuk hava deposunu 30-40 metre kareye çıkarmağa çalışacağız. 16 yıl önce yapılan futbol sahamızın arka kısmında 2 dönümlük yerde kanal ve kamışlık ile kaplı atıl durumda olup, burasını maça gelecek siyercilerin ve diğer görevlilerinin araçlarını park yerini ve olmayan tuvaletlerini yaptık. İmar planında olup ta açılmayan 13 kilo metrelik yol yaptık. 21 bin 910 metre kare parke taşı döşedik. Bu seneki programız da 15 bin metre karelik parke taşı var, birde ilk defa 2001 yılından sonra kanalizasyon çalışmaları Dalyan'ın yüzde 48'i kalmış, yüzde 52'si yapılmıştı. Şu an 3 bin 330 metre bir istihare hattının geçen hafta ihalesini yaptık. İhaleye alan Muslular Şirketi ile mukavele imzalayıp, hemen çalışmalara başlayıp, kazmaya başlayacağız. 2001 den sonra ilk defa ikinci etap projenin ilk ayağını başlamış oluyoruz. Kalan alanın yüzde 12'sini tekâmül etmektedir. Hayvan barınağını ise modern hale getirdik. Belediye çalışanlarımız sayesinde 246 metre karelik kapalı alan yaptık. Kenarlarını 2 metre yükseklikte tellerle çevirdik. Sokak hayvanları ile bir yemekhane ile anlaşarak hayvanlarının yiyecekleri sorununu da çözmüş olduk. Hayvanların kısırlaştıracağı bir ameliyathane ve hastalıkların orada müdahale yapılabileceği ve hayvanların kısırlaştırma işlemlerini sözleşmeli Veterinerimiz Emrah Aydın ile Salih Gültekin hayvanların bakımıyla ilgilenmektedirler. Hayvan barınağının olduğu alanda ağaçlandırma ve hayvanların yazım sıcakta suya girebilecekleri havuzlar yaptık" diye konuştu.