Yozgat'ta hububat ekimi başladı

Türkiye'nin önemli tahıl bölgelerinden Yozgat'ta 2010 yılı hububat ekimi başladı.

Yozgat'ın Yerköy İlçesi Yakuplu Köyünde çiftçilik yapan Mur

Türkiye'nin önemli tahıl bölgelerinden Yozgat'ta 2010 yılı hububat ekimi başladı.

Yozgat'ın Yerköy İlçesi Yakuplu Köyünde çiftçilik yapan Murat Metin, bu yıl hububat ekimine başladığını belirterek, "Geçen hafta ekime başladım. Artık zamanı da geldi. Yaklaşık 600 dönüm arazim var. Her yıl yarısını ekeriz. Diğer yarısının da nadasa bırakırız. Ben haftalar öncesinden tohumu ve gübreyi alarak, tarlamın ekim için hazırlığını tamamlamıştım." dedi.

Bu yıl 300 dönüm hububat ekimi yapacağını ifade eden Metin, "Geçen yıl nadasa bıraktığım 300 dönüm tarlamın 200 dönümüne buğday ektim. Kalan 100 dönüme ise 2-3 hafta sonra arpa ekeceğim. Çünkü arpayı geç de eksek mevsiminde hasadı yapılabiliyor. O yüzden arpa da ekim fark etmiyor. Önemli olan tarlayı ekim şartlarına uygun hale getirmek." diye konuştu.

Hasat döneminde daha verimli ürün alabilmek için tarlayı ekime uygun hale getirmek gerektiğine dikkat çeken Metin,"Tarlayı ekime hazırlamak zor iştir. Önce pullukla bir güzel süreceksin, daha sonra kazaya, ve dızgara çekeceksin düzeltmek için de tapan çekeceksin. Yani 4-5 işlemden sonra ekimini yapacaksın. Eğer ki tarlayı ekimini ve gübresini tohumunu iyi kullanmışsan mutlaka verimde de artar. Rabbim inşallah bol ve bereketli bir yıl ile ürünümüzü bereketlendirir." diye konuştu