Yıldızlı pekiyi

F.Bahçe-Beşiktaş derbisi sonrası yerden yere vurulan tecrübeli hakem, maçın Alman gözlemcisi Barutta'dan 8.4, İspanyol gazetelerinden de 9 puan aldı


F.Bahçe-Beşiktaş derbisi sonrası yerden yere vurulan tecrübeli hakem, maçın Alman gözlemcisi Barutta'dan 8.4, İspanyol gazetelerinden de 9 puan aldı

Rubin Kazan ile Barcelona arasında oynanan maçta gösterdiği yönetimle dikkat çeken Cüneyt Çakır, UEFA'nın yeni gözdesi oldu.. Birer penaltı verdiği maçta saygı gören bir yönetim sergileyen Çakır, maçın Alman gözlemcisi Bernd Barutta tarafından 8.4 notu ile ödüllendirildi. Bir hakem için oldukça başarılı sayılabilecek bir not alan Çakır, ilginçtir çok eleştirildiği F.Bahçe-Beşiktaş derbisinde kamuoyu tarafından beğenilmemiş ama 8.2 almıştı.
SİGORTACI olan, babası Serdar Çakır'ın izinden gidip hakemliği tercih eden tecrübeli hakeme, ünlü İspanyol spor gazetesi MARCA tarafından da 9 puan verilmişti.

NE YAMAN ÇELİŞKİ
Fizik olarak dezavantajı bulunmasına rağmen son 2 sezonda müthiş yükseliş gösteren Çakır'ın bu performansı MHK tarafından da büyük bir sevinçle karşılandı. Kurul üyeleri Avrupa'da bir zafer kazanmışçasına başarılı hakemi havalimanında karşılarken kurul üyesi Sürhat Müniroğlu, 'Çakır'ın başarısı burs kazanan fakir bir öğrencinin zenginler arasından sıyrılıp tüm derslerinin 10 olması gibi birşey' şeklinde benzetmede bulundu.
BU tabloda asıl mesele ise belli.. 20 Eylül'deki derbide linç edilen Çakır, Avrupa'nın gözdesi. Peki bu çarpık tabloda doğru olan hangisi?

Derbiden sonra söylenenler
Aykut Kocaman: Cüneyt Çakır zaman zaman ipin ucunu kaçırdı, bu da rakibin lehine oldu.
Volkan Demirel: Ona yakışanı kendisinde göremedik. Sağlık ekibini  çağırdığımda bana 'Bir daha izin vermeyeceğim' diye saçma sapan bir yanıt verdi.
Metin Tokat: Her kararına futbolcular toplu olarak itiraz etti. Faullerde iki takım için de standart kararlar veremedi.
Ahmet Çakar: Neredeyse tek doğru kararı verdiği penaltı.

Adeta yıldız futbolcu
Cüneyt Çakır ve yardımcıları Bahattin Duran, Tarık Ongun, Fırat Aydınus, Tolga Özkalfa ve Süleyman Abay Rusya'dan dönüşte havalimanında yeni transferler gibi ilgi gördü, çiçeklerle karşılandı.

Son Değil başlangıç
Kazan-Barcelona maçının yıldızı olan Cüneyt Çakır, 'Çalışmalarımızın karşılığını somut bir şekilde almak bizleri çok mutlu etti' dedi. Kendisine verilen desteğin devam etmesini isteyen Çakır, 'Gelinen bu nokta, son nokta değildir. Türk hakemliği adına bir başlangıçtır. Ben ve arkadaşlarım ileride Türk hakemliğini en iyi yerlerde temsil edeceğimize inanıyorum' diye konuştu.