Valiliğe Yoğun Ziyaret Trafiği

Kore'nin Gyeongsangbuk-Do Valiliği Dış İlişkiler Müdürü Kim Byeong Sam, Bursa İl Müftüsü Mahmut Gündüz ve Türk Hava Kurumu Bursa Şube Müdürü Nizamettin Gökgürler, Vali Şahabettin Harput'u ziyaret etti

Kore'nin Gyeongsangbuk-Do Valiliği Dış İlişkiler Müdürü Kim Byeong Sam, Bursa İl Müftüsü Mahmut Gündüz ve Türk Hava Kurumu Bursa Şube Müdürü Nizamettin Gökgürler, Vali Şahabettin Harput'u ziyaret etti.
Bursa İl Müftüsü Mahmut Gündüz, Camiler Haftası'nda yapılacak faaliyetler hakkında bilgi vererek, camilerin işleyişini gözden geçirip gerekli düzenlemeleri yapacaklarını söyledi. Vali Harput, İslam dininde Allah'ın evi olarak anılan camilere titizlik ve hassasiyet gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Harput, camilerin Müslümanların ibadet yerlerinin yanı sıra insanlığa hizmet eden kurumlar olması gerektiğinin altını çizdi.
Kore'nin Gyeongsangbuk-Do Valiliği Dış İlişkiler Müdürü Kim Byeong Sam de Vali Harput'u ziyaret etti. Gyeongsangbuk-Do Valilisi Kwan Young Kim'in ziyaret programı hakkında bilgiler veren Sam, Kore ve Türkiye ilişkilerinin daha da iyiye gitmesi için farklı projeler yapılması gerektiğine dikkat çekti.
Bursa'yla Gyeongsangbuk-Do'nun kardeş il olduğunu belirten Sam, ''İki şehir de otomobil ve tekstil alanlarında ilerlemiş durumda. Bu benzerliğimizi güzel projelerle değerlendirelim. Bizim iş adamlarımızı Bursa'da, Bursalı iş adamlarını da Gyeongsangbuk-Do'da görmek istiyoruz'' şeklinde konuştu.
Vali Harput, Türkiye'nin Kore ile olan münasebetlerinin oldukça sağlam olduğuna dikkat çekerek, bu tür ziyaretlerin iki ülke arasında ilişkileri kuvvetlendirmenin yanı sıra ekonomik anlamda da büyük katkılar sağladığını söyledi. Harput, bu tür ziyaretlerin Bursa'ya ekonomik yönden bir çok katkısı olacağını dile getirdi.
Türk Hava Kurumu Bursa Şube Başkanı Nizamettin Gökgürler de valiliği ziyaret ederek, geçen kurban bayramında toplanan derilerden elde edilen gelirlerin yarısı olan 115 bin TL'yi valiliğe teslim etti. Harput, bu gelin merkez ilçelerin büyüklüklerine göre kaymakamlara verilip sosyal yardımlaşma alanlarında kullanılacağını kaydetti.