Vali Lekesiz: Çevre kirliliği Hatay'a yakışmıyor.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, kentin girişindeki çevre kirliliğinin Hatay'a yakışmadığını söyledi. Lekesiz, şehrin girişini Hatay'a yakışır

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, kentin girişindeki çevre kirliliğinin Hatay'a yakışmadığını söyledi. Lekesiz, şehrin girişini Hatay'a yakışır bir hale getirmek için kısa süre içinde çalışmalara başlanacağını bildirdi.

Antakya'da İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda görsel kirliliği önleme çalışmaları kapsamında toplantı yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, Hatay'ın sahip olduğu birikimleriyle marka kent olabilmesi için ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini söyledi. Bir plan dahilinde belirlenen stratejik hedeflerin kararlılıkla yürütülmesi gerektiğinin altını çizen Vali Lekesiz, "Şehrin girişini ilimize yakışır şekilde hep beraber güzelleştirmek ve temiz kalmasını sağlamakta kararlı olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyorum. İskenderun girişinden itibaren Hatay Havaalanı ve Topboğazı mevkiine kadar olan karayolu orta refüjü ve çevre yolunun yeniden düzenlenmesine yönelik çalışmalar sürüyor." dedi.

Antakya'nın girişindeki kirliliğin sürmesi halinde sorumlular hakkında cezai işlem yapılacağını kaydeden Vali Lekesiz, "Havaalanı ve Topboğazı mevkiine kadar olan bölgede yapılan çalışmaların anlam kazanması için, sorumlu belediyelerin gerekli temizlik ve bakımları yapmaları, sorumluluk alanları içinde hiçbir şekilde hafriyat, katı atık, moloz, çöp atılmasına meydan vermemeleri gerekmektedir. Cezai müeyyideler hepimizi ürkütecek düzeydedir. 50 TL den başlayıp 40 bin TL'ye kadar çıkan cezalar var. Bu güne kadar söz konusu bölgeye dair ilgili kişilere bir çok defalar yazılı ve sözlü uyarılarda bulunduk. Ancak pek sonuç aldığımız söylenemez. Bu son toplantımız. 16 Ekimden itibaren aynı manzarayı görürsek bölgedeki ev, ve işyeri sahiplerine, belediyeye, çevre kanunu ve ilgili mevzuatın getirdiği para cezalarını keserken, bir taraftan da sorumlulara görevi ihmalden soruşturma açıp mahkemeye sevk etmek durumunda kalacağız." diye konuştu.

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, çevreye yönelik çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Hatay İl Çevre ve Orman Müdürü İbrahim Yüzer de çevreyle ilgili yasal düzenlemeler ve cezai yaptırımlar konusunda bir sunum yaptı.