Uçakla paket döner söylüyor

Dünya çapında bin 700 mağaza ve 9 bin çalışanı ile tüm dünyanın dikkatle izlediği İspanyol hızlı moda markası ...

Dünya çapında bin 700 mağaza ve 9 bin çalışanı ile tüm dünyanın dikkatle izlediği İspanyol hızlı moda markası Mango'nun patronu İsak Andic Ermay, Birleşmiş Markalar Derneği'nin davetlisi olarak geldiği İstanbul'da, Mango dünyasında performansta birinci sıraya oturan Türkiye'nin perakende markalarına büyüme stratejilerini anlattı.

ŞİLE BEZİ İLE BAŞLADI
17 yaşında İspanya'ya Türkiye'den şile bezi ithalatı yaparak başladığı işinde "Türk markalar'na öğretecek bir şey kalmadı, onlar her şeyin en iyisini yapıyor" diyen Ermay'ın markalara tavsiyesi ise, "Çekinmeyin, korkak olmayın, gidin inandığınız ülkede mağazalarınızı açın" oldu. ABD ve Çin pazarının erken olduğunu, LCWaikiki'nin yaptığı gibi komşu ülkelerden başlamanın en doğrusu olduğunu dile getiren Ermay, "Avrupa'ya da açılmanızı öneririm. Ciromuzun yüzde 70'i Avrupa'dan geliyor" dedi. Dünyadaki ekonomik kriz sonrası Mango dünyasında krizden ilk çıkan ülkenin Türkiye olduğunu söyleyen Ermay, "Türkiye'de işler çok iyi gidiyor. Yapmak istediğimiz her şeyi yapabileceğimiz tek ülke Türkiye. Her yıl 13-14 mağaza açmaya devam edeceğiz" dedi. Ermay, bu yıl sonuna kadar dünya genelinde 450 mağaza açacaklarını dile getirdi.

DÜNYAYI DOLAŞTI
"17 yaşından 40 yaşına kadar çalışmaktan canım çıktı. Sonra yelkenliyle iki yılda dünyayı dolaştım" diyen Ermay, artık spor yapmaya da vakit ayırdığını bu noktada bakımlı olmaya özen gösteren kadınları daha iyi anladığını söyledi.