Toroslar'da Yol Çalışması

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nin, mevcut yolların iyileştirilmesi ve yeni yol yapım çalışmalarının hızla sürdürüldüğü bildirildi.

Toroslar Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 2008 yılında başlatılan projeli yol uygulaması ile ilçe sınırları içerisindeki çeşitli mahallelerde 12 kilometre uzunluğunda 24 projeli yol yapılırken, 6.5 yılda 150 bin ton asfalt kullanıldı. Toroslar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, yeni çalışmalarla Selçuklar Mahallesi'nde 600 ton sıcak karışım asfalt kullanarak yeni bir projeli yol daha yaptığı belirtildi.
Çalışmaları Mahalle Muhtarı Hasan Güler ile birlikte inceleyen ve mahalle sakinleriyle sohbet eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, özellikle yeşil alan sıkıntısı çekilen mahallelerde bu tip projeli yol uygulamaları yaparak sokağın hakiminin kokulu madde, alkol ve uyuşturucu madde bağımlılarının değil, mahalle sakinlerinin olmasını istediklerini söyledi. Bu nedenle bu tip çalışmaları her mahallede sürdürmeyi hedeflediklerini vurgulayan Tuna, "Kaldırımı, aydınlatma direkleri ve asfaltı ile bütünleştirilmiş bu yol, mahallelerimize ayrı birer ufuk açtı. Yeni düzenlenen yollarımızla, ulaşım ağımız güçleniyor. İlçe sınırlarımızın genişlemesi ile birlikte Toroslar'ın ihtiyaçları daha da arttı. Biz de bu ihtiyaçlara cevap verebilmek için yoğun bir tempoda çalışıyoruz" dedi.
33 mahallesi ve 2 binin üzerinde sokağı bulunan Toroslar'ı daha çağdaş ve yaşanabilir bir kent görünümüne kavuşturmak için büyük bir çaba sarf ettiklerini belirten Tuna, Toroslar'da bozuk ve asfaltsız sokak kalmaması için belediyenin imkanları ölçüsünde çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.