Siirt'te polis amca sınıfı açıldı

Siirt Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Yeşeren Umutlar Derneği'nin işbirliğiyle varoşlarda yer alan Fatih İlköğretim Okulu'nda tam

Siirt Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Yeşeren Umutlar Derneği'nin işbirliğiyle varoşlarda yer alan Fatih İlköğretim Okulu'nda tam donanımlı bir polis amca sınıfı açılışı yapıldı.

Siirt Emniyet Müdürü Recep Güven, "Çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın devlete olan güven duygusunu ve vatandaşlık bilincini artırmak, aile, okul, sosyal ve çevre devlet tarafından eşit görüldükleri toplumda yer aldıklarını ve değerli olduklarını hissettirmek için çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda özellikle eğitime destek çıkıyoruz. Bu amaçla 200 öğrenciye okul kıyafeti, 50 okul çantası dağıtılırken bu sınıfımıza, bir adet bilgisayar, 1 adet projeksiyon cihazı, 1 adet yazıcı, 1 adet projeksiyon perdesi, 24 adet masa örtüsü, 1 adet öğretmen masa örtüsü, 4 adet cam desteğinde bulunuldu. Hep beraber mutlu ve huzurlu yaşamalıyız, bu öğrenciler gerçek anlamda barışı yaşasınlar, El birliği ile tüm okulların huzur ve güvenliğini sağlamalıyız. Emniyet teşkilatı olarak her zaman eğitime destek çıkmaya devam edeceğiz.Öncelikli hedefimiz insanlarımızın bize suçlu olarak gelmemeleri için iyi yetişmelerini ve iyi birer vatandaş olmalarını sağlamaktır." dedi.

Emniyet Teşkilatı ve Yeşeren Umutlar Derneği yöneticilerinin eğitime yaptığı desteklerinden ötürü teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü T. Fikret Eteker, "Okullarımızın altyapısının güçlendirmesinde başta Emniyet teşkilatına ve STK'larımıza okul öğrencileri öğretmen ve veliler adına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Yeşeren Umutlar Derneği Başkanı Yahya Acar da yaptığı konuşmada eğitimin önemine değindi. Konuşmaların ardından polis amca sınıfının kurdelesi kesildi. Kırtasiye ve giyecek yardımında da bulunan Emniyet Müdürü Güven öğrencilerle bir süre sohbet etti.