'Sağlıklı Yaşam Okulları' Başlıyor

Memorial Sağlık Grubu'nun, toplumu sağlık konusunda bilgilendirmek amacıyla, 7'den 70'e her yaş grubundan katılımcı için düzenlediği 'Sağlıklı Yaşam Okulları' başlıyor.

2 Ekim Cumartesi günü 'A'dan Z'ye Kolon Kanseri Konferansı' ile başlayacak olan sağlık bilgilendirme toplantıları, 9 Ekim Cumartesi düzenlenecek Doğuma Hazırlık Kursu ve Diyabet Okulu ile devam edecek. Memorial Antalya Hastanesi Gastroentoloji Uzmanı Doç.Dr. Serdar Akça, Genel Cerrahi ve Gastroentoloji Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Behlül Baydar ve Akdeniz Üniversitesi İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Bozcuk'un konuşmacı olarak yer alacağı bilgilendirme konferansı, Memorial Antalya Hastanesi Konferans Salonu'nda ücretsiz olarak gerçekleşecek.
DOĞUMA HAZIRLIK KURSU
'Doğuma Hazırlık Kursu' ise anne adaylarını hamilelik süreci, doğum ve bebek bakımı gibi konularda bilinçlendirerek, kaygılardan uzak mutlu bir hamilelik ve sağlıklı bir doğum dönemi geçirmelerini sağlamak amacıyla düzenlenecek. Doğuma Hazırlık Kursu'nda hamileliğin oluşumundan, hamilelik süresince dikkat edilmesi gereken hususlara, gebelikte vücutta oluşacak değişiklikler, doğum sürecine ve hamilelik sonrası anne-bebek sağlığına kadar bilinmesi gereken tüm konular, uzman hekimler tarafından anlatılacak. Ayrıca, programda rahat bir hamilelik dönemi ve sonrasında rahat bir doğum için yapılabilecek fiziksel aktiviteler (egzersiz uygulamaları) fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı tarafından anlatılmakta ve egzersizler fizyoterapist tarafından uygulamalı olarak gösterilecek
DİYABET OKULU
Memorial Antalya Hastanesi'nin diyabet hastaları için başlattığı Diyabet Okulu konferansları da 9 Ekim Cumartesi günü başlıyor. Diyabetle sağlıklı ve kontrollü bir yaşam sürdürmek için gerekli tüm bilgilerin verileceği ve en yeni tedavi yöntemlerinin anlatılacağı Diyabet Okulu'na katılım ücretsiz gerçekleşiyor. Diyabet Okulu'nda diyabetle uzun süre yaşamın sonucunda doğabilecek problemlere karşı alınabilecek önlemler, hastalığın sistemik yan etkileri, ilaç ve insülin tedavisi, gizli şeker, diyabette beslenme, ayak sağlığı, göz ve kalp sağlığı, diyabette ağız ve diş sağlığının korunması, diyabetik çocuk gibi pek çok konuda hastalara bilgiler verilecek.