Hanefi Avcı'ya özel hayat göndermesi

Haliç'te Yaşayan Simonlar adlı kitabın yazarı eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'nın 'terör örgütüne yardım ve yataklık' suçundan tutuklanarak cezaevine konulması birçok tartışmayı da beraberinde getirdi.

Habertürk'te yayınlanan Akşam Raporu adlı programa Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce ve gazeteci Saygı Öztürk konuk oldu.

Bazılarının Hanefi Avcı'nın özel hayatı gündeme getiriliyor, kitapta yazanlar gözardı ediliyor iddiasına Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce karşı çıktı. 

BÖYLE ÖZEL HAYAT OLMAZ

Hanefi Avcı'nın evli bir bayanla yaşadıklarının özel hayat olmadığını söyleyen Hüseyin Gülerce, "İkiside boşanırlar biraraya gelirler özel hayat budur, buna kimse karışamaz" dedi.

Hanefi Avcı'nın sevgilisi Kezban Küçük'ün NTV'de katıldığı bir programda 'Ben ona aşık oldum, ona kurban olurum' sözlerini eleştiren Gülerce, "Bu özel hayat diye millete dayatılacaksa kimse kusura bakmasın bizim milletimizin midesi bu kadar geniş değil. Empati yapılsın, herkes Kezban Küçük'ün eşinin yerine koysun kendisini" dedi.

AVCI KİTAP YAZARAK TEDBİR ALDI

Bu kitap yazılmasaydı Avcı'nın özel hayatı gündeme getirilmezdi iddiaları hakkında ise Hüseyin Gülerce, Hanife Avcı, evli bir bayanla beraber olduğu öğrenilince hemen bir kitap yazdı ve kendi üzerine gelecek olanlara karşı böyle bir tedbir aldı. Şimdi çok rahat 'benim başıma ne geldiyse bu kitap yüzünden geldi' diyor" dedi. 

 EMNİYETTE FETHULLAHÇI YAPILANMA MI VAR?
 
Hüseyin Gülerce'nin Hanife Avcı hakkındaki bu sözlerine gazeteci Saygı Öztürk, elindeki belgeleri göstererek "Geçmişte de böyle söylemişti" dedi.

Elindeki 1992 tarihli bir belgeyi gösteren Öztürk, o dönemde emniyet içerisinde Fethullaçı bir yapılanmanın olduğunu iddia ederek, Gülerce'nin sözlerine karşı çıktı.