Mhp İl Başkanı Muzaffer Doğan:

2011 genel seçim çalışmalarına katılmak üzere Kars'a gitmeden önce bir açıklama yapan Milliyetçi Hareket Partisi Erzincan İl Başkanı Muzaffer Doğan, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin bugün itibariyle Kars'ta genel seçim çalışmaları startını vereceğini söyleyerek, Türkiye'nin ve bölgenin Milliyetçi Hareket Partisi'ne ihtiyacı olduğunu belirtti

Mhp İl Başkanı Muzaffer Doğan:
2011 genel seçim çalışmalarına katılmak üzere Kars'a gitmeden önce bir açıklama yapan Milliyetçi Hareket Partisi Erzincan İl Başkanı Muzaffer Doğan, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin bugün itibariyle Kars'ta genel seçim çalışmaları startını vereceğini söyleyerek, Türkiye'nin ve bölgenin Milliyetçi Hareket Partisi'ne ihtiyacı olduğunu belirtti.
Milliyetçi Hareket Partisi Erzincan İl Başkanı Muzaffer Doğan " Anadolu'nun Türkler tarafından fethinin kilit kapısı Ani harabelerinden açılmıştır. Alparslan Anadolu'da ilk Cuma namazını burada kılmıştır. Fethiye Camii zaman içerisinde ibadete kapalı da olsa bu camiinin bizim için önemli anlamlarla yüklüdür. Bu açıdan genel başkanımızın seçim startını burada vermesi hem bizim camiamız açısından hem de tüm milletimiz açısından coşku ile karşılanmıştır. Amacımız Akdamar Kilisesi ve Sümela Manastırı'nda yapılan şaşalı ayinlere bir tepki göstermektir. Ani'de binlerce kişiyle birlikte bu tepkimizi hep bir ağızdan dile getireceğiz. Umarız ki birileri bu milleti bölme, parçalama projesindeki en önemli adımlardan biri olan bu ayinlerden vazgeçer" dedi.
Referandum sürecinde Türkiye genelinde sandıklar açılmadan bir takım kişilerin Milliyetçi Hareket Partisi'nin seçimi kaybettiğini söylediklerini ve bunun Milliyetçi Hareket Partisi'ni bölmek amacı içerisinde olanlar olduğunu belirten Doğan, "Hükümetin PKK açılımını başaramamasının önündeki en önemli engel Milliyetçi Hareket Partisi'dir. Bu amaçla yıpratma politikalarına girişmişlerdir. Türkiye genelinde karşı karşıya kaldığımız bu tür kara propagandalar maalesef partimizi ve yerel teşkilatları etkilemeye yöneliktir. Yerel teşkilatlarda sürtüşme yaşandığı dedikodularını yaydılar. Bu tamamen yalandır. Kendi içimizde özeleştiri yapabiliriz. Biz açık vermezsek Milliyetçi Hareket Partisi'ni çekemeyenler bunu kaşıyıp ta büyütemezler. Madem ki bir şeyleri kaşıyorlar. Bunda bizimde eksiğiz vardır. Bu manada eksikliklerimizi giderip bunların istismarını engellemeliyiz. Referandum sonrası kendi içimizde çalışmalarımızla ilgili özeleştirimizi yaptık. Ben partililerimizin bu nifaktan uzak durmaları gerektiğini söylüyorum. Birlik olmalıyız. Parti içerisinde muhalefet olabilir. Ancak bu muhalefet partiye zarar vermemelidir. Genel seçimler için çok çalışmalıyız. Türkiye ve bölgenin Milliyetçi Hareket Partisi'nin iktidarına ihtiyacı var. Duracak zamanımız yok. Milliyetçi Hareket Partisi'nin tek başına iktidar olması için çalışmalıyız. Erzincanlı hemşehrilerimizin bizim çalışmalarımızı takip etmelerini ve bize destek vermelerini istiyoruz." Dedi.
Erzincan'da göreve geldikleri günden itibaren devraldıkları bayrağı daha yukarılara çıkarmak için çalıştıklarını belirten İl Başkanı Doğan, " Biz milletimizden kaynağını alan, milletimizle birlikte büyüyen bir partiyiz." dedi.
İl teşkilatı olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi veren Doğan, parti içerisinde delege ve üyelerle istişarelerimizi geliştirdik. Seçim çalışmaları yoğunlaşmadan milletimizle iletişimimizi geliştirirsek seçimde daha verimli bir performans ortaya koyabiliriz. Erzincan'da referandum ile ilgili yaptığımız çalışmalarımızdan memnunuz. İsteğimiz hayır oylarının evet oylarından fazla çıkmasıydı. Evet oyları Erzincan'da daha fazla çıktı. Bu bizim için bir başarısızlıktır. Ama yinede halkımızdan aldığımız destek iyiydi. Biz Erzincan'ı Milliyetçi Hareket Partisi'nin kalesi olarak nitelendiriyoruz. Bu manada geçmişte Erzincan'da Milliyetçi Hareket Partisi'nin elde ettiği seçim zaferleri bizim Erzincan'da yeniden seçim zaferleri kazanabileceğimizin en önemli delilidir. Bununla alakalı olarak çok çalışmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Çok çalışacağız. İnşallah milletimizde sesimize kulak verir. Milliyetçi Hareket Partisi'nin bu coğrafyanın ve bu milletin derdinin dermanı olduğunu biliyoruz. Bunu milletimize çok iyi anlatabilirsek milletimizde bize sandık başında oy vererek bu çağrımıza ses verir. dedi.
Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır'ın üçüncü kez Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı'nı ziyaretini değerlendiren Başkan Doğan, " Belediye Başkanı Yüksel Çakır'ın ziyaretinden mutluluk duyuyoruz. Bu tür ziyaretler çok faydalı oluyor. Biz bu istişareleri geliştirelim istiyoruz. Bu konuda bir gazeteci büyüğümüz öncülüğünde partilerin il başkanları düzeyinde bir toplantı düzenlendi. Fakat İktidarın partisinin il başkanı bu toplantıya katılmadı. Halbuki bu tür görüşmeler ile Erzincan'ın ihtiyaçları ve sorunları hakkında bilgi alışverişinde bulunulması iktidarın yararınadır. AK Parti iktidarının başladığı 2002 yılından bugüne kadar komşu illerimiz Erzurum ve Sivas'a nazaran bile Erzincan gelişme sağlayamadı. Kaldı ki bizim kabinenin en önemli isimlerinden biri olan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım gibi bakanımız olduğu halde. Bakanımızın Erzincan'a çok şey yaptığını biliyoruz. Fakat bu potansiyeli yeterince kullanamıyoruz. Bunun nedeni AK Parti'nin yerel yöneticilerinin eksikliğindendir. Bu eksikliğinin en önemli sebebi de AK Parti'nin yerel yöneticilerinin Erzincan'ı birlik ve beraberlik paydasından bir araya getirememesidir. Erzincan'da ki tüm partiler birleşip tartışmalı, fikir alışverişinde bulunmalı ve Erzincan'ı geliştirmeliyiz. Erzincan'ın çok eksiği var. Özellikle şehirleşme konusunda ciddi eksiği var. Belediye Başkanı Yüksel Çakır'ın gayretlerini takdir ediyoruz. Ancak bu bizim için yeterli değil. Biz bu eksiklikleri kendilerine söylüyoruz. Kendiside bu eleştirilerimizi olumlu karşılıyor ve bu tür yapıcı eleştiriler ile Erzincan'a daha iyi hizmet vereceğini söylüyor. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak yıkıcı değil yapıcı eleştirilerde bulunuyoruz. dedi.