Malatya'da Aile Hekimliği

Malatya Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin, Aile Hekimliği konusunda anket yaptıklarını belirterek, vatandaşların 15 Ekim'den itibaren Aile Hekimlerini değiştirebileceklerini bildirdi

Malatya Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin, Aile Hekimliği konusunda anket yaptıklarını belirterek, vatandaşların 15 Ekim'den itibaren Aile Hekimlerini değiştirebileceklerini bildirdi. Malatya'nın Aile Hekimliği'ne 12 Temmuz 2010 tarihinde geçtiğini hatırlatan Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin, yıl sonuna kadar bütün illerde Aile Hekimliği'ne geçilmiş olacağını aktardı.
Aile Hekimliği'nin Malatya'da sorunsuz başladığını ifade eden Zengin, "Aşı, gebe ve bebeler kaıyıt altına alındı. Gerekli çalışmalar sonunda Aile Hekimleri göreve başladı ve devam ediyorlar. Muhtarlarla irtibata geçip, Aile Hekimleriyle ilgili bir şikayet olup olmadığını soruyoruz. Hasta memnuniyeti anketi başlattık. Ankete göre Aile Hekimliği konusunda uyarlama yapacağız" ifadelerini kullandı.
Malatya'da 3 bin 500 kişiye bir Aile Hekimi düştüğünü belirtep Zengin, "Bu oran 3 bin civarlara çekilebilir. Acak şu bilinmeli ki, 3 bin 500 abartılı bir rakam değil. Türkiye şartlarına uygundur. 3 bin 500 vatandaşımız hasta değil. Sağlıklı vatandaşlardır. Bunlardan ortalama günde 30 civarında hasta çıkıyor. Yani aile hekimi günde 30 civarında hastayı muayene ediyor" dedi.
Aile Hekimliği'ne geçişdten 3 ay sonra yani Malatya'da 15 Ekim'den sonra hekimlerini değiştirebileceklerini vurgulayan Zengin, "Evini başka bir yere taşımış ise veya hekim memnuniyetsizliği varsa, hekim değiştirme imkanı var. Bu da ilimizde 15 Ekim'den sonra yapılabilecek" şeklinde konuştu.