Kurtulmuş ve ekibi SP'den ayrıldı

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, genel başkanlıktan vepartisinden ayrıldığını açıkladı. Kurtulmuş, "Yeni siyasi hareketin ilk adımı hayırlı olsun'' dedi.

Kurtulmuş ve ekibi SP'den ayrıldı
Kurtulmuş ve ekibi SP'den ayrıldı
Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, genel başkanlıktan vepartisinden ayrıldığını açıkladı. Kurtulmuş, "Yeni siyasi hareketin ilk adımı hayırlı olsun'' dedi. Kurtulmuş, 11 Temmuz'da olağanüstü kongreyle başlayan ve mahkemenin vermiş olduğu kararla devam eden sürece ilişkin yeni yol haritasını Genel Merkez önünde açıkladı.

"Başbakan Numan, Durma ilerle millet seninle, Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla karşılanan Kurtulmuş'a, partililer tezahüratta bulundu.

Sürece ilişkin açıklamayı bugüne kadar yapmamalarının üç nedeni olduğunu söyleyen Kurtulmuş, "Herkesin aklı selimle düşünmesini istedik. Aramızdaki gönül bağımız, masamıza tabak çanak atıldığında kopmuştu. Ancak kayyum atanması bardağı taşıran son damla olmuştur. 'Kan içtik kızılcık şerbeti içtik' dedik. Bir diğer nedende referandum süreciydi. 'Evet' oylarının azalmaması için açıklamamızı bugüne kadar tehir ettik. Bir diğer neden ise bu kararı sadece benim verecek olmamamdır. Çok geniş anlamda istişarelerimizi yaptığımız için bugüne kaldı" dedi.

Kurtulmuş, kongreyi kaybetmediklerini, kongreyi kazandıkları için bunların başlarına geldiğini ileri süren Kurtulmuş, kongre sonrasında sistematik bir komplonun başladığını kaydetti. Kongre akşamında imza toplanmaya başlandığını, gazete ve televizyon üzerinden kendisine ve arkadaşlarına saldırılar gerçekleştiğini ifade eden Kurtulmuş, yapılanları millete ve tarihe havale ettiklerini söyledi.

"Sırça saraylarda oturmadık..."

Kurtulmuş, aldıkları kararı açıklamanın kendileri için zor olduğunu belirterek, ancak mevcut şartlarla Saadet Partisi çatısı altında siyaset yapma imkanlarının bulunmadığını açıkladı. Kurtulmuş, siyaseti asla yakın hedefler uğruna değil, yüksek idealler uğruna yaptıklarını ve bu hedeflerden asla sapmayacaklarını kaydetti.

Zor bir karar açıkladığını belirten Kurtulmuş, "Sırça saraylarda oturup, ahkam kesmedik. Anadoluyu karış karış dolaştık. Kaç yıllık emeğimizi elimizin tersiyle kenara bırakıyoruz. Daha fazla çatışmaya, kavgaya, yeni Kerbelaların olmaması ve yeni çatışmaların yaşanmaması için Genel Kurul'a katılmıyorum. Genel başkanlıktan ve Saadet Partisi'nden ayrılıyorum. Ne kendi başımı öne eğdirecek ne de bu camianın başını öne eğdirecek bir iş yapmadım. Öz evladının onulmaz yaralar almasını istemeyen bir anne hassasiyetiyle hareket ediyoruz. Kardeşlik hukukunu zedeleyecek çatışmaya izin vermeyeceğiz" dedi.

Yeni yol haritası

Kurtulmuş, artık yeni bir sayfa açtıklarını ifade ederek, izleyecekleri yeni yol haritasını açıkladı. "İhtirası olanlar böler, iddiası olanlar birleştirir" felsefesiyle çalıştıklarını vurgulayan Kurtulmuş, kuracakları yeni partiye herkesi davet etti. Millete uzatacakları elin kirli olmayacağını, millete yalan söylemeyeceklerini ifade eden Kurtulmuş, ülkedeki mağdurların sözcüsü olacaklarını söyledi.

Siyasete yeni bir uslup getirdiklerini belirten kurtulmuş, siyasi rakiplerini düşman değil siyasi rakip olarak göreceklerini vurguladı.

Siyasette 3 şeye dikkat edeceklerine işaret eden Kurtulmuş, "Firavun, Karun ve belan" olmayacaklarını söyledi. "Dini siyasete alet etmeyeceğiz" diyen Kurtulmuş, bundan sonra Anadolunun yollarına çıkacağını kaydetti.

Kurtulmuş, önümüzdeki günlerde Ankara'da bundan sonraki siyasi geleceklerinin genel çerçevesinin ne olacağını basın konferansıyla açıklayacaklarını ifade etti.