Kurtulmuş kararını açıkladı

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni süreçle ilgili basın açıklaması yapıyor. Numan Kurtulmuş'a yoğun destek gösterileri var. Kurtulmuş, Genel Başkanlık'tan ve partiden istifa etti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni süreçle ilgili basın açıklaması yapıyor. Numan Kurtulmuş'a yoğun destek gösterileri var. Kurtulmuş, Genel Başkanlık'tan ve partiden istifa etti.

Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi Genel Merkezi önünde, kararını açıklıyor. Yüzlerce destekçisinin tezahüratları sebebiyle açıklama ancak başlayabildi. Kurtulmuş'un konuşması, 'İstanbul Seninle Gurur Duyuyor', 'Durma ilerle Millet Seninle', 'Başbakan Numan' gibi sloganlarla kesiliyor.

Numan Kurtulmuş, konuşmasına, kendisine destek veren herkese teşekkür ederek başladı. Kongreden sonraki suskunluklarının herkesin aklıselim ile düşünebilmesi için olduğunu söyleyen Kurtulmuş, ancak sürecin daha da ağırlaştığını dile getirdi. Esasında, İstanbul'da yapılan iftar baskını ile birlikte aradaki gönül ilişkisinin koptuğunu anlatan Kurtulmuş, kendilerinin 'kan kustuklarını ancak kızılcık şerbeti içmiş gibi' davrandıklarını söyledi.

Ciddi şekilde planlanmış saldırılarla karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Kurtulmuş, kongre akşamından itibaren imzaların toplanmaya başladığını, kendi ekibine karşı fiili ve fiziki saldırılarda bulunulduğunu öne sürdü. Kendilerinin, kongre ya da başka bir sebeple değil, yeni bir siyaset dili ürettikleri için taciz edildiklerini belirtti.

Numan Kurtulmuş, yoğun sevgi gösterileri altında konuşmasını sürdürürken, kendilerinin kapalı kapılar ardındaki siyasi pazarlıklara dahil olmadıklarını, milli, İslami ve anti-emperyalist duruşlarının doğurduğu rahatsızlığından farkında olduklarını söyledi.

Numan Kurtulmuş, küresel statükonun kendilerine ilettikleri mesajı aldıklarını ve bu mesajı aynen iade ettiklerini belirtti. Kurtulmuş, 'Biz alemlerin Rabbi dışında kimsenin önünde diz çökmeyeceğiz' dedi.

Saadet Partisi içerisinde, birarada siyaset yapma imkanı kalmadığını dile getiren Kurtulmuş, ihtirası olanların bölüp parçaladığını, kendilerinin birleştirmeye çalıştığını, kapalı yapıları topluma açtıklarını söyledi.

Siyaseti yakın hedefler uğruna değil, siyaseti yüksek idealler uğruna yaptıklarını, bu ideallerden asla sapmayacaklarını söyleyen Kurtulmuş, yıllardır ekmeğini, emeğini, gençliğini bu dava için harcayanlar için Saadet Partisi'nde siyaset yaptıklarını ifade etti.

Gençliklerini millete hizmet etmek için geçirdiklerini ifade eden Numan Kurtulmuş, suni bir tartışmanın devam etmesine, bir kavga ve çatışma ortamının doğmasına asla izin vermeyeceklerini dile getirdi.

'Biz biliyoruz ki yeryüzünün en yiğit insanı haklı ve güçlü olduğu halde intikam almaya insandır. Biz intikam peşinde koşmayacağız' şeklinde konuşan Numan Kurtulmuş, Milli Görüş'ün içerisindeki derin odakların önlerine çıktığını anlattı.

Kendilerinin daha fazla kırgınlığa sebep olmamak için Genel Kurulu'na katılmayacaklarını, yine almış oldukları karar gereğince Saadet Partisi'nden ve Genel Başkanlık'tan istifa ettiğini açıkladı.

'Bu bir veda konuşması, bu bir son konuşması değil, bu bir başlangıç konuşmasıdır.' diyen Kurtulmuş, milletin gösterdiği istikamette yola devam edeceklerini dile getirdi.