Karaman'da Kent Konseyi Eylül Ayı Toplantısını Yaptı

Karaman'da Kent Konseyi Eylül ayı toplantısı Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı.

Kent Konseyi Başkanı Ahmet Yenilmez'in başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları H.Osman Ünüvar ve Mehmet Tekin, belediye birim müdürleri, daire müdürleri, mahalle muhtarları, oda başkanları ve sivil toplum kuruluşları ile sendika temsilcileri katıldı. Gündeme ilişkin konuların görüşüldüğü toplantıda İl Sağlık Müdür Yardımcısı Ali Eken bir önceki toplantıda şehir mezarlığının ada, parsellenmesini, yeşillendirilmesini ve geçiş yolları yapılmasını istediklerini, şehir suyu şebekesinde herhangi bir sorun olmadığını ancak Yeşildere Barajı'ndan su alınmasının düşünülmesi nedeniyle şebekede uygun malzemelerin kullanılması gerektiğini söyledi.
Konsey Başkanı Ahmet Yenilmez de, "Son dönemde kamuoyunda mezarlıklarla ilgili olarak yanlış anlaşılma değil de, neyin ne olduğunu halkın bilememesi konusu var. Belediye Başkanlığı tarafından mezarlıklarla ilgili geniş bilginin verilmesini ve kamuoyunun aydınlatılmasını rica ediyorum. Diğer taraftan kapalı semt pazarıyla ilgili üretici pazarlarının normal semt pazarlarından ayrılması ve üretici pazarlarına ciddi anlamda gerçek üretici olan insanların satış yapması arzusundayız" dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tekin de, "Vatandaşın burada bilmek istediği biraz sanki mezarlıkların tamamı parayla satışa çıkmış gibi bir algılama var. Bu son derece yanlış. Biraz daha böyle aile mezarlığı, ya da mezarlıklardan alan çevirme işinin biraz yasaklanması anlamına gelecek şekilde biraz da fiyatı yüksek tutmak suretiyle bu teşvik olmasın mantığıyla belediyenin belirlemiş olduğu bir aile mezarlığı planı vardır" diye konuştu.
Toplantıya çalışma gruplarından gelen öneriler ve Kent Konseyi üyelerinin teklif ve önerilerin görüşülmesiyle devam edildi.