İsrailli Doktordan Türkiye Değerlendirmesi

Kayseri'de düzenlenen 1. Selçuklu Sempozyumu'na katılan İsrail'in Haifa Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Yehoshua Frenkel, Türkiye-İsrail ilişkilerini değerlendirdi.

İsrail ve Türkiye arasında gergin dönemlerin yaşandığı bu günlerde Türkiye'ye gelmekten çekinmediğini söyleyen Haifa Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Yehoshua Frenkel, "Böyle gergin bir zamanda Türkiye'ye gelmekten çekinmiyorum. Türkiye çok misafirperver bir ülke ve insanları da çok sıcakkanlı. Bu sıcakkanlı davranışlar bizi çok mutlu etti" dedi.

"MAVİ MARMARA OLAYINDAN DOLAYI ÇOK ÜZGÜNÜZ"
İsrail hükümeti tarafından Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırıya çok üzüldüklerini dile getiren Dr. Frenkel, "Yapılan bu saldırı, Türkiye kadar bizi de çok üzdü. Ancak Türkiye'nin bunu bir iç politika sorunu haline getirmesini anlayamadım. İsrailliler Türkiye'nin durumunu anlıyor" diye konuştu.
Türkiye'nin AK Parti hükümetiyle birlikte çok büyük değişimler gerçekleştirdiğini belirten Yehoshua, "AK Parti hükümetinin Türkiye'nin başına gelmesiyle birlikte Türkiye'de tahmin edilemez bir değişim yaşandı. Türkiye çok değişti. İsrail ve Türkiye arasında son zamanlarda gergin durumlar yaşanıyor ancak bu başka güçler tarafından çarpıtılıyor. Bu olanlara rağmen İsrail'in Türkiye hakkındaki düşünceleri olumlu yönde" ifadelerini kullandı.

"HATA YAPILMAZSA BU GERGİN DURUM ORTADAN KALKAR"
İsrail hükümeti ve vatandaşlarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın düşüncelerine ve davranışlarına göre tepki gösterdiğini vurgulayan Dr. Yehousha Frenkel, "Biz İsrail vatandaşları ve hükümetimiz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın düşüncelerine göre tepkimizi ortaya koyuyoruz. Medya yüzünden insanlar Türk halkını göz önüne alamıyor. İsrail'de Türkiye denince Başbakan Recep Tayyip Erdoğan akla geliyor. Türkiye denilince direkt bir kişiye odaklanıyoruz. O da Başbakan Recep Bey'dir. Ancak Türkiye denilince
sadece bir kişinin göz önüne alınmasından dolayı böyle gergin durumlar ve sonuçlar ortaya çıkıyor. Türkiye ve İsrail bir hata yapmadıkları sürece bu gergin durum ortadan kalkar. Hem İsrail hükümeti ülkelerin lideri konumuna gelmiş bir ülkeyiz göz ardı edemez" şeklinde konuştu.