İş Müfettişlerinden Gmis'e Ziyaret

İş Geliştirme Derneği Genel Başkanı İlhan Tuncer Genel Maden İşçileri Sendikası'nı ziyaret etti.

İş Müfettişleri Derneği Genel Başkanı İlhan Tuncer ile yönetim kurulu üyeleri, İş Müfettişleri Yasemin Güngör ve Musa Demir, Genel Maden İşçileri Sendikası'nı (GMİS) ziyaret ettiler. GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsmet Demirhan ve GMİS yönetim kurulu üyeleriyle görüşen İlhan Tuncer, "İş müfettişlerinin mesleki ve sivil toplum örgütü olan İş Müfettişleri Derneği, kurulduğu 1998 yılından bu yana, işçi ve işveren kurumlarını bir araya getirerek çalışma yaşamındaki önemli sorunların tartışılmasına, çözümler üzerinde uzlaşılmasına katkı vererek, daha demokratik ve güvenli çalışma yaşamı için mücadeleye destek vermektedir" dedi.
Çeşitli çalışmalar yaptıklarını anlatan İş Müfettişleri Derneği Genel Başkanı İlhan Tuncer, "Bu çalışmalardan birini Türk-İş ile birlikte 5 ilde yaptık. Taşeronlar ile ilgili yaptığımız bu çalışma çok ses getirdi. 30 maden işçisinin vefatıyla taşeron konusuna daha çok eğilmeye başladık. Dernek olarak taşın altına elimizi koyacağız. Bu konuda yapabileceğimiz ne varsa önce insan diyerek katkıda bulunmaya çalışacağız. Sizlere ziyaretimizin amacı da bu. Taşeronlaşmayla birlikte işin bölünmesi, yetki ve sorumluluk karmaşası ve yönetimsel boşluklar yaratmakta, alınacak önlemleri ve işletme içi denetimi zorlaştırmakta, aksamalara yol açmaktadır. Bu sorunlar ortadan kaldırılmadıkça, iş denetiminin mevcut yapı içinde aldırdığı önlemlerle, iş kazalarını bütünüyle önlemek mümkün değildir" dedi.
GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsmet Demirhan da, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Taşeronlaşma konusunda sendikamızın 2004 yılından beri yaptığı çalışmalar var. Bu süreçte eylemler yaptık. İşverenlerin asıl işlerini taşerona veremeyeceği yönündeki düzenlemeye dayanarak yasal mücadele başlatacağız. Bugün Zonguldak'ta TTK'daki en büyük sorun kendi işini taşeronlara vermesidir. 2004 yılından sonra iş kazalarının artmasının nedenlerini asıl işin taşerona verilmesi ve hizmet alımlarında görüyoruz" dedi.
GMİS Genel Sekreteri Taci Alkaya ile Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam ile iş müfettişlerinin de hazır bulunduğu ziyarette, İş Müfettişleri Derneği Genel Başkanı İlhan Tuncer, derneğin çalışmalarının yer aldığı "Uluslararası haklar sempozyumu" ve "Alt işverenlik" konulu kitapları Demirhan'a verdi.