HSYK üye seçimi başvurusunda son gün

Hakim ve savcıların seçim yarışında adaylık başvuruları bugün sona eriyor. 12 bin hakim ve savcının kendi içinde yapacağı seçimde aday listesi uzuzun olacak. Çünkü 170 hakim ve savcı, Yüksek Seçim Kurulu'na adaylık için başvurdu. Adaylar arasında Sincan hakimi Osman Kaçmaz ve Ankara Cumhuriyet Savcısı Hakan Kızılarslan da var.

Hakim ve savcıların seçim yarışında adaylık başvuruları bugün sona eriyor. 12 bin hakim ve savcının kendi içinde yapacağı seçimde aday listesi uzuzun olacak. Çünkü 170 hakim ve savcı, Yüksek Seçim Kurulu'na adaylık için başvurdu. Adaylar arasında Sincan hakimi Osman Kaçmaz ve Ankara Cumhuriyet Savcısı Hakan Kızılarslan da var. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliği için adaylık başvuruları yüzünden, üç gün boyunca Yüksek Seçim Kurulu'nun kapısı hiç boş kalmadı.

170 hakim ve savcı ismini aday listesine yazdırdı. Son gün adaylık başvurusunda bulunanlar arasında Sincan Hakimi Osman Kaçmaz da vardı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Kayıp trilyon davasında yargılansın" diyen, hakkında bazı açıklamaları nedeniyle adli ve idari soruşturma başlatılan hakim Kaçmaz, "İki yıldır ulaşamadım" dediği Adalet Bakanı'yla daha yakından çalışmak istediği için aday olduğunu söyledi.

HSYK üyeliğine sürpriz adaylardan biri de eski Devlet Güvenlik Mahkemesi Savcısı Hakan Kızılarslan'dı.

Yüksek Seçim Kurulu, başvurulara yapılacak itirazları değerlendirdikten sonra 7 Ekim Perşembe günü kesin aday listesini ilan edecek ve 12 bin hakim ve savcı, 7'si adli 3'ü idari yargıdan 10 üyeyi seçmek için 17 Ekim Pazar günü sandık başına gidecek.