Genel Başkanlar Geçitli Köyünde

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkoğlu, TTB Genel Sekreteri Feride Aksu Tanık, Kesk Genel Başkanı Sami Evren ve TMMOG Genel Başkanı Mehmet Soğancı, Hakkari Geçitli köyünde taziye ziyaretlerinde bulundular

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkoğlu, TTB Genel Sekreteri Feride Aksu Tanık, Kesk Genel Başkanı Sami Evren ve TMMOG Genel Başkanı Mehmet Soğancı, Hakkari Geçitli köyünde taziye ziyaretlerinde bulundular.
Bir süre önce Durankaya beldesi ile Geçitli köyü arasındaki yolda meydana gelen mayın patlamasında 9 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin yaralandığı Geçitli köyüne taziye ziyaretleri devam ediyor. Öğle saatlerinde aydın, yazar, sanatçı ve gazetecilerin taziye ziyaretinde bulunarak köylülerin başlatmış olduğu 3 günlük açlık grevine destek verdiği ve başsağlığı dileklerinde bulunduğu Geçitli köyü bugünde değişik sivil toplum örgütlerinin genel başkanlarını ağırladı.
Van'dan kara yolu ile Hakkari'ye gelen, oradan tekrar kara yolu ile Geçitli köyüne gelen Öztürk Türkoğlu, Tanık, Evren ile Soğancı, ilk olarak olay yerinde incelemelerde bulunarak daha sonra köye hareket etti. Köye ulaşan genel başkanlar köylüler tarafından karşılandı. Köylülere taziye ziyaretinde bulunan genel başkanlar birer konuşma yaparak olayı kınadıklarını belirttiler.
İHD Genel Başkanı Öztürk Türkoğlu, "Artık bunları yaşamak istemiyoruz. Bizlerin buraya geliş amacı sizlerle dayanışma, duygularınızı paylaşmaktır. Gerçekten de Türkiye'nin öte tarafından, batı tarafından bu acıyı hissettik. Bir daha bu acıları yaşamak istemiyoruz. Artık bu savaş bitsin istiyoruz. Sizlerle bu noktada buluşmak istedik" şeklinde konuştu.
TTB Genel Sekreteri Tanık da, "Ben hekimim, sağlığın başı barıştır. Artık çatışmalar bitsin, artık kan dökülmesin" şeklinde konuştu
Sami Evren de Kürt sorununun çözülmemesinin, katliamların, provokasyonların devam etmesi anlamına geldiğini belirtti. Evren, "Burada köylülerin insanca yaşayabileceği olanaklar aslında var. Devlet isterse buradaki çocukların geleceği güvence altına alınabilir. Ama maalesef 30 yıl içersinde binlerce yurttaşımızı bu kirli savaşta kaybettik. KCK'nın ateşkesi uzatması olumlu bir şeydir, bunun kalıcı bir hale getirilmesi gerekir. Silahların susması gerekir. İnsanlarımızın kanı üzerinde siyaset yapılmaması
gerekir" dedi.
TMMOG Genel Başkanı Mehmet Soğancı da "Geçitli'deki bu yangın aslında tüm Türkiye'yi kasıp kavuran acıdır. Söylendiği gibi Kürt sorunun çözümleri çok basittir. Bizler Kürtler Türkler kardeşçe bir arada yaşamak isteyenleriz. Bu dehşet verici olayın failleri mutlaka açığa çıkartılmalıdır. Açığa çıkarılsa bile bu köye bir acı düşmüştür. Ama biliniz ki bu acının ortakları bizleriz. Ne hissediyorsanız yüreğinizde aynısı bu ülkenin mühendisleri ve mimarlarının yüreğinde de vardır. Diliyorum ki bu son olsun"
şeklinde konuştu.
Hayatını kaybedenlerin ailelerin adına konuşan Cahit Erol ise, "Yaşadığımız olayı kimse yaşamasın. İnşallah bu olay son olur ve bundan sonra hiç kan dökülmez" dedi.