Emekli Astsubaylar Eylem Hazırlıklarını Tamamladı

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği(TEMAD) Kırşehir İl Başkanı Ali Osman Özkaya, emekli astsubayların ekonomik ve yasal haklarının verilmesi için TEMAD Genel Merkezi'nin öncülüğünde Ankara'da yürüyüş eylemi yapacaklarını, basın açıklaması ile duyurdu

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği(TEMAD) Kırşehir İl Başkanı Ali Osman Özkaya, emekli astsubayların ekonomik ve yasal haklarının verilmesi için TEMAD Genel Merkezi'nin öncülüğünde Ankara'da yürüyüş eylemi yapacaklarını, basın açıklaması ile duyurdu.
TEMAD Kırşehir İl Başkanı Ali Osman Özkaya yaptığı basın toplantısında "Ülkemizin içerisinde bulunduğu sıkıntılı durum ve ekonomik zorluklar, yaşayan her ferdi olduğu gibi bizleri de yakından etkilemektedir" dedi.
Açıklamasında temsil tazminatları, aylıklar, derece ve kademelere değinen Özkaya, "Ülkemize sadakatimizi uzun görev yılları sırasında teri ve kanı ile kanıtlamış, ordunun temel direklerinden biri olan Astsubay sınıfının emeklisiyim. Yıllarca önyargılar sonucu birçok sosyal ve ekonomik haksızlıklara uğratıldım. Ekonomik konularda mağdur edildiğim aşağıdaki temel haklarımın iadesi adalet ve eşitliğin sağlanmasına büyük katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.
Özkaya, haklarını topluca haykırmak amacıyla 9 Ekim 2010 Cumartesi günü Ankara Merkezinde tüm şubelerin katılımıyla toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacağına dikkat çekerek, "O gün tüm ilgililer bizi görecek. Gücümüzü anlayacaktır. TEMAD Kırşehir İl Başkanlığı olarak Cumartesi günü sabah 07:00'da üyelerimizle birlikte Ankara'ya hareket edeceğiz. İlimizde yaşamakta fakat derneğe üyeliği olmayan meslektaşlarımızı da bu haklı davamıza katılmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.