Dsp, 2011 Seçimlerine Şimdiden Hazırlanıyor

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, il il dolaşarak parti yönetimleri ile bir araya gelmeye başladı

Dsp, 2011 Seçimlerine Şimdiden Hazırlanıyor
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, il il dolaşarak parti yönetimleri ile bir araya gelmeye başladı. 2011 seçimlerine adeta yeniden yapılanarak hazırlanan DSP'nin Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, yeni Anayasa için de "2011'de yapılacak genel seçim sonrasında oluşacak parlamentonun gerçekleştirmesinin doğru olacağını düşünüyorum" dedi. Türkiye'nin değiştiğini ve dönüştürülme sürecinde olduğunu ifade eden DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal "85 yıllık Demokratik, Laik, Sosyal Hukuk Devleti, yerini adı henüz konulmamış bir düzene.devletiyle-milletiyle bölünemez bir bütün olan bu topraklar da yine adı konulmamış bir yapıya doğru hızla sürükleniyor" dedi.
Açıklamasında 12 Eylül Referandumuna değinen ve bir konuya da dikkatleri çekmek istediğini kaydeden Aksakal "Gerçekleştirilmeye çalışılan bu değişim ve dönüşüm sürecinde,egemen güçlerin senaryolarına bilerek ya da bilmeyerek hizmet eden bazı kesimler, bazı sivil toplum örgütleri, bazı siyasi partiler var. Bunlar topluma kendilerini 'Türkiye'de Atatürk ilke ve devrimlerinin tek (!) güvencesi' gibi lanse ederken, laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmuş bir zihniyetin arzuladığı toplumsal yaşam biçimine paralel yaklaşımlar sergileyerek, onlar tarafından yaratılan sanal gündemin peşine takılıp gerçek misyonlarından uzak noktalara sürükleniyorlar. Yine bunlar, milletin Meclisinde, milletin gözünün içine baka baka, 'Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana 28 Kürt isyanı olmuş, bu 29'uncusudur' diyerek devlete meydan okuyan zihniyetin arzuladığı bir ayrışma projesine paralel yaklaşımlar sergileyerek, barış sağlayacaksa genel af tartışılabilir' diyebiliyorlar. Tüm Türkiye'ye kaygılarımızı duyurmak istiyoruz" diye konuştu.
DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, açıklamasında ülkenin gerçek gündeminin işsizlik ve ekonomik sorunlar olduğunu da belirterek, toplumun tamamına yakınının büyük bir borç batağında oluğunu ve bu durumun da 'cazip' gösterilen kredilerle daha da derinleştiğini söyledi. Aksakal, "İçine sürüklendiğimiz bu süreç,cazip kredi olanaklarıyla borçlandığımız ve büyük çoğunluğu yabancıların elinde olan bankalar tarafından, yarından sonra evimize, topraklarımıza el konulmasına kadar gidebilecektir. 2011 seçimleri bu gidişe dur diyebilmek için önemli bir fırsattır. İnanıyoruz ki, halkımız Demokratik Sol Parti öncülüğünde siyasetin normalleştirilmesi projesine destek vererek her zaman olduğu gibi kendi öz değerlerine, vatanına ve toprağına sahip çıkacaktır" sözlerine yer verdi.