Datçalı Hayırseverden Eğitime Anlamlı Destek

Datçalı hayırsever işadamı Kazım Yılmaz tarafından yaptırılan Datça Yılmaz Kardeşler Anadolu Lisesi, Muğla Valisi Fatih Şahin tarafından hizmete açıldı.

TBMM üstün hizmet ödülü sahibi olan Datçalı hayırsever işadamı Kazım Yılmaz tarafından 'Eğitime Yüzde 100 Destek' kampanyası çerçevesinde eğitime kazandırılan 6'ıncı okul olan Datça Yılmaz Kardeşler Anadolu Lisesi törenle hizmete açıldı.
Açılışta konuşan hayırsever işadamı Kazım Yılmaz, daha önce beş tane eğitim yuvasını ilçeye kazandırdıklarını anımsatarak, "Eğitim ülkemizin geleceğinin belirlenmesinde en önemli yere sahiptir. Eğitilmemiş toplumlar varlıklarını sürdüremeyeceklerdir. Bu nedenle yaptırdığım tüm okulların duvarına 'Cehalet ve rüşvet tüm kötülüklerin anasıdır' yazdırıyorum. Bu eğitime verdiğim önemin bir ifadesidir" dedi.
Vali Fatih Şahin de, "Bu okulun temelini 11ay önce attık. Bu kadar kısa sürede okulun bitirilip eğitime kazandırılması müthiş bir şey. Bundan dolayı Sayın Kazım Yılmaz ve inşaatın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca Kazım Yılmaz'ın eşi, kızı ve damatlarına eğitime verdikleri desteklerden ötürü şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından törende çeşitli halk oyunları gösterileri sunuldu. Eğitime verdiği destek nedeniyle hayırsever işadamı Kazım Yılmaz'a bir plaket takdim eden Vali Şahin, okulun açılışını hayırsever işadamıyla birlikte yaptı. Vali Şahin ve beraberindekiler daha sonra okulda incelemeler yaparak, yetkililerden bilgi aldı.