Citroen'in Rönesans'ı

Ağırlıklı olarak ekonomik ve pratik otomobillerden oluşan Citroen ürün gamı, DS4 ile birlikte adeta bir “yeniden doğuş” yaşamaya hazırlanıyor.

Citroen'in Rönesans'ı
Rönesans, ya da daha Türkçe anlamıyla "yeniden doğuş". Doksanlı yıllarda duraklama devrini yaşayan Citroen, son 10 yılda ise kıpırdanarak kabuklarını kırmaya ve tekrar yükselmenin yollarını bulmaya başladı ve yeni yüzyılın ikinci 10 yılına da görkemli bir giriş yapıyor.

Geçtiğimiz yıl tanıtılan DS3 ile, menüsüne küçük sınıfta gurmelere de hitap eden premium bir seçenek ekleyen Fransız üretici, DS4 ile kompakt premium sınıfına da alternatif olmaya aday bir modeli yollara çıkartacak. Paris Otomobil Fuarı'nda prömiyeri gerçekleşecek olan DS4, geçtiğimiz aylarda gün ışığına çıkan konsept versiyondan farklı olarak 3 yerine 5 kapıya sahip. Ön tasarımında farlarıyla platformunu paylaştığı ikizi yeni Citroen C4 ile akrabalığını belli eden DS4, buna karşılık kendine özgü bir ön ızgaraya sahip.

Kubbemsi tavanı ve C sütununa gizlenen arka kapı açma kollarıyla coupe siluetine sahip olan DS4, bu yönüyle bir anlamda Alfa Romeo Giulietta'yı da hatırlatıyor. 4.27 metrelik uzunluğuyla kompakt hatchbackler arasında orta sıralarda yer alan DS4, buna karşılık 1.81 metrelik genişliği ve 1.53 metrelik yüksekliğiyle ise sınıf ortalamalarını aşıyor. 2011'in ikinci çeyreğinde Avrupa'da yollara çıkacak olan DS4'te ilk etapta 110 HP ve 160 HP güçlerinde iki dizel motor görev yapacak.

Bir süre sonra seçenekler arasına 120 HP, 150HP ve 200 HP güçlerindeki 1.6 lt'lik benzinli motorlar da eklenecek. İç mekanda C4 ile aynı yerleşim ve temel tasarım benimsenirken, seçilen malzemeler ve renklerin çok daha kaliteli bir ambiyans yarattığını fotoğrafl ardan da görmek mümkün.