Başkan Burma, Yol Denetiminde

Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, yol-kanal ekiplerinin yaz dönemi içerisinde yaptığı yol ve kaldırım çalışmalarını Başkan Yardımcısı Serdar Volkan Tosun, bölge muhtarları ile birlikte yerinde inceleyerek, değerlendirmelerde bulundu

Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, yol-kanal ekiplerinin yaz dönemi içerisinde yaptığı yol ve kaldırım çalışmalarını Başkan Yardımcısı Serdar Volkan Tosun, bölge muhtarları ile birlikte yerinde inceleyerek, değerlendirmelerde bulundu.
Bu yılı onarım yılı olarak ilan ettiklerini ve bunun gereğini yapmaya çalıştıklarını belirten Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "Yaz dönemi boyunca ilçemizin sahil kısmından başlayarak üst kısımlara doğru giden bir programla yol açma, sathi kaplama ve kaldırım çalışmalarımıza hız verdik. Bu süre içerisinde yaptığımız çalışmalarla bugüne kadar hizmet götürülmemiş bölgelere girerek hizmet götürdük. Bu çalışmalarımız sırasında bütün ekip ve ekipmanlarımızı seferber ettik. Atakum'un toplam yolunun yüzde 16'sını göreve geldiğimizden bu yana geçen süre içerisinde yapmış olmamız, ne kadar fedakarca ve özverili çalıştığımızın bir göstergesidir " dedi.
Mevcut yollara sathi kaplama yaparak iyileştirme yoluna gittiklerini, pek çok yolu ise sıcak asfaltla kapladıklarını kaydeden Başkan Burma, "İmkanlarımız dahilinde sıcak asfalt dökmeye ağırlık verdik. Bunun yanı sıra halkımızı tozdan, çamurdan kurtarmak için yollarımızı sathi kaplama ile kapladık. Ayrıca yeni yollar da açarak, her geçen gün büyüyen ve gelişen ilçemize yeni yollar kazandırdık" diye konuştu.
Yol çalışmalarının yanı sıra kentin pek çok yerinde Avrupai standartlarda kaldırımlar yaptıklarını da dile getiren Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "Yaptığımız kaldırımları gören hayrete düşüyor. Kendi cadde veya sokaklarına da yapılmasını istiyor. Şimdilik belirli merkezlerde yaptığımız bu çalışmamızı ilerleyen zaman dilimi içerisinde Atakum geneline yaymayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.
Bunun yanı sıra ilçelerine pek çok yeni park kazandırdıklarını belirten Başkan Burma, "Atakum'da nefes alınacak, yeşilliklerle dolu,7'den 780'e herkesin kullanabileceği park ve bahçeler oluşturuyoruz" ifadesini kullandı.
Başkan Burma, yol çalışmalarını incelemeye çıktığı bölgelerden birisi olan Taflan'da elinde testeresi ile kışa hazırlık için odun kesen yaşlı bir kadına da yardım ederken, kendisinin de köy kökenli olduğunu ve bu tür işlere yabancı olmadığını belirtti.