Basiad 9. Dönem Vizyon Toplantısı Yapıldı

Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (BASİAD) 9

Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (BASİAD) 9. dönem vizyon toplantısı yapıldı. Toplantının onur konuğu Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, BASİAD ile birlikte iş yapmaktan onur duyduğunu söyledi.
Otel Basri'deki yemekli toplantının açılış konuşmasını yapan BASİAD başkanı İsa Tamer Çelik, ekonomik düzelmenin tabana yayılması gerektiğini söyledi. Çelik, "Global ekonomik krizin yavaş yavaş terk edildiği söylenen şu günlerde küçük esnaftan gelen tepkiler doğrultusunda ekonomik düzelmenin tabana yayılmadığını hissetmekteyiz. Büyüme önemli, ancak bunu tabana yayamadığımız sürece ülkede ekonomik özgürlüğe tam anlamıyla erişeceğimize inanmıyoruz. Krizin etkisinin azaldığını görüyoruz fakat rakamlar realiteye dönüşmüyor. Ekonomiyi yönlendirenlerin bunu tabana yaymaları için bir an önce yeni formüller geliştirmeleri gerekiyor" dedi.
Yerel yönetim sisteminin en önemli halkalarından birinin belediyeler olduğunu söyleyen BASİAD başkanı, sivil toplum kuruluşları olarak merkezi ve yerel yönetim kuruluşlarının ulaşamadıkları, kendi etkileşim alanlarındaki ortak sorunları tespit etme, tanımlama ve sorun çözme rolünü üstlendiklerini, böylece bulundukları yörede kamuoyunun faydasına yönelik çalışmalar sürdürme çabasında olduklarını söyledi. Belediye Başkanı İsmail Ok'u çalışmalarından dolayı kutlayan Çelik, "Balıkesir'imizde meydana gelen yeni değişim sürecinde biz sivil toplum kuruluşlarını bu değişimin bir parçası yapan, Balıkesir'i Balıkesir'de yaşayanlar ile yöneteceğini her fırsatta söyleyen ve uygulayan sayın Belediye Başkanımız İsmail Ok'a ve ekibine bizlere olan güvenlerinden dolayı derneğimiz adına teşekkür ediyorum" dedi.

BAŞKAN OK: "NE VAAT ETTİYSEK YERİNE GETİRİYORUZ"
Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, herkese eşit mesafede olduklarını söyledi. Ok, 29 Mart seçimlerinden önce ne vaat ettilerse hepsini yerine getirdiklerini, bugüne kadar söyledikleri her sözün de arkasında olduklarını belirtti. Karesi Alış Veriş Merkezi inşaatının baş döndürücü bir hızla devam ettiğini söyleyen Başkan Ok, BASİAD üyelerinin yer aldığı konsorsiyumla devam eden Karesi AVM inşaatının herkesi şaşırtan hızla devam ettiğini, 1 yılın sonunda tamamlanıp hizmete açıldığında Balıkesir'in yüz akı bir yer olacağını söyledi. Görevde 18 ayı doldurduklarını belirten Belediye Başkanı İsmail Ok, Kepsut yolundaki yeni hayvan pazarı ve kurban kesim yerinin ihalesinin yapıldığını, yakındada temelini atacaklarını açıkladı. AB hibeli evsel katı atıkların geri dönüşüm projesinin bbir milat olacağını hatırlatan Başkan Ok, bir muhalefet belediye başkanı olarak projeyi bu duruma getirmesinin çok önemli olduğunu vurguladı. 29 Mart seçimlerinden önce vaat ettikleri her sözü yerine getirdiklerini söyleyen Başkan Ok, iktidar partisinin kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini, Balıkesir Belediyesi'ne kimseden tek kuruş gönderilmediğini, ancak İller Bankası'ndan kanun gereği alınan paya başkalarının sahip çıkamayacağını ifade etti. Başkan Ok, "Bunu da engellesinler görelim. Kanun emrine kimse tesir edemez, kimsenin haddine değildir. Balıkesir Belediyesi olarak hükümetten 1 kuruş dahi almamamıza rağmen verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz. 5 yıl sonra ise daha da fazlasıyla yerine getirmiş olacağız. Hiçbir mazeretin arkasına sığınmadan hizmet alımlarıyla kendi tasarruf kaynağımızı kendimiz oluşturuyoruz. Devraldığımız büyük borca rağmen, tek kuruş gelmemesine rağmen hizmetleri yapıyoruz, işi çeviriyoruz. Şunu söyleyebilirim, gölge etmesinler başka ihsan istemiyoruz" dedi.

"BALIKESİR HALKI BU DOLMAYI YUTMAZ"
Belediye Başkanı İsmail Ok, terminal ile ilgili olarak 5 yıl geriye dönük inceleme yaptıklarını ve ortaya ilginç, üzücü sonuçlar çıktığını söyledi. Ticari işletmelerden ruhsat verildiği halde vergi alınmadığı ve gereğinin yapılmadığının tespit ettiklerini anlatan Başkan Ok, "Bizim hizmet kervanımız yürüyor, yürüyecek. Ben hiçbir bürokratı suçlamıyorum. Bizim onlarla sorunumuz yok. Ben de kamu çalışanıydım, bürokratlığın, memurluğun ne olduğunu biliyorum. İktidar partisi yetkilileri televizyona çıkıp Balıkesir kamuoyunu yanlış bilgilendirmesinler. Balıkesir halkı bu dolmayı yutmaz. İller Bankası'ndan gelen belli bir kaynak yasa emridir. Elinizden geliyorsa engelleyin o zaman. Yok böyle bir şey" dedi.
Belediye Başkanı İsmail Ok, BASİAD nezdinde sanayici ve işadamlarının Balıkesir'in üretimine katkıda bulunduklarını, il ekonomisine katma değer sağladıklarını belirterek hepsine teşekkür etti.
ESKİ HAYVAN PAZARI FUAR ALANI OLACAK
Belediye Başkanı İsmail Ok, eski Kepsut yolu üzerindeki belediye mezbahası arkasında kalan mevcut hayvan pazarının yeni yerine taşınmasının ardından bu bölgeyi Balıkesir'in prestijli bir mekanı haline çevireceklerini müjdeledi. Başkan Ok, eski hayvan pazarından boşalacak alanı Balıkesir'in fuar ve benzeri etkinliklerinin yapılabileceği modern bir yer olanak düzenleneceğini açıkladı. Ok, "Eski Kepsut yolu Balıkesir'e prestij katacak. Burası şehrin yeni bir giriş bölgesi olacak" dedi. Düzenlemenin önümüzdeki sene tamamlanıp hizmete sokulacağı bildirildi.

DDY PROTOKOLÜ ALDATMACA
BASİAD üyesi işadamlarıyla soru-cevap şeklinde sohbet eden Belediye Başkanı İsmail Ok, önceki belediye yönetimi zamanında Devlet Demiryolları (Ulaştırma Bakanlığı) le Belediye arasında imzalanan protokolü hatırlatıp çevre düzenlemesi yapılan istasyon civarındaki bölgenin neden atıl olarak kaldığı sorusuna muhatap oldu. Lojistik köyün de hatırlatıldığı Başkan İsmail Ok, söz konusu protokolün Balıkesir Belediyesi'ne dolayısıyla Balıkesir'e hiçbir katkısının olmadığını belirterek bunun bir aldatmaca olduğunu ifade etti. Bu konuda insanların doğru bilgilendirilmediğini söyleyen Başkan Ok, "İstasyonun önündeki o bölgede Balıkesir Belediyesi'nin bir tek imarlı yeri yok. O imzalanan protokolde bütün ticari haklar ve işletmeler onlara yani demiryollarına ait. Yani, aşağısı sakal, yukarısı bıyık. Bizim belediye olarak orada bir karış faaliyet ve tasarruf hakkımız yok. Lojistik köyün yapımını belediyeye yüklemişler ama nasıl olduysa birileri fark edip protokolde yer alan bu maddeyi sonradan kaldırıp düzeltmişler" dedi. İstasyon önündeki alanın çevre düzenlemesi ve otoparkı belediye tarafından yapılmıştı. Dolayısıyla önceki belediye yönetimi döneminde açıklanan istasyonu da içine alan yeşil alan vs. düzenleme projesinin de geçersiz olduğu belirtildi. Belediye Başkan Yardımcısı Argun Atıcı'nın da hazır bulunduğu toplantıda sanayici ve işadamlarının aktardığı konu ve öneriler not alındı.
BASİAD'ın 9. dönem vizyon toplantısında derneğe yeni katılan üyelere üyelik plaketlerini Belediye Başkanı İsmail Ok verdi. BASİAD başkanı İsa Tamer Çelik onur konukları olan Belediye Başkanı İsmail Ok'a plaket takdim ederek katılımından dolayı teşekkür etti.