Atso'dan Bilgi Yarışması

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) AB Bilgi Merkezi, 2010 yılı etkinlikleri kapsamında Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 'Avrupa Bilgi Yarışması' düzenleyecek

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) AB Bilgi Merkezi, 2010 yılı etkinlikleri kapsamında Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 'Avrupa Bilgi Yarışması' düzenleyecek.
Yarışma AB Bilgi Büroları ve Avrupa Birliği Bilgi Merkezleri'nin bulunduğu İstanbul, Ankara, Antalya, Adana, Bursa, Denizli, Mersin, Samsun, Trabzon, Van, Gaziantep, İzmir, Edirne, Kayseri, Konya, Eskişehir, Şanlıurfa ve Diyarbakır'da gerçekleştirilecek.
Yarışmaya Antalya il merkezindeki ortaöğretim kurumlarının 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencilerinin katılacağı bildirilirken, 33 okul yarışmaya katılmak üzere başvurduğu açıklandı. Yerel etapları Kasım ayı sonunda Antalya'da gerçekleştirilecek olan yarışmanın il birincisi olan takım ise Aralık ayı içerisinde Ankara'da düzenlenecek 'Ulusal Avrupa Bilgi Yarışması'na katılacak. Türkiye birincisi olan takım Brüksel ve Macaristan gezisi ile ödüllendirilecektir.
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Yarışmaya katılan okulların takımlarına ve onları çalıştıran danışman öğretmenlerine yönelik olarak ATSO Atatürk Konferans Salonu'nda Avrupa Takımı Üyesi Can Baydarol'un katılımı ile bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Seminerde Avrupa Birliği'nin tarihsel gelişimi, genişleme süreci ve Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerini interaktif bir şekilde anlatan Baydarol, Türkiye-Avrupa ilişkilerinin çok boyutlu bir hal aldığını, olan biteni anlamak ve takip etmek açısından gençlerin işinin kolay olmadığını söyledi. Türkiye'nin Avrupa Birliği ile ilişkilerinde ekonomiye dayalı bir politika izlemesi gerektiğini belirten Baydarol, "Bundan 9-10 sene sonra Türkiye AB'ye değil, AB Türkiye'ye girmek isteyebilir" dedi.