Almanya'dan Bayburt'a dost eli uzandı

Almanya'da faaliyetini sürdüren Bremen Galatasaray Taraftarları Derneği, 'Dost Eli Yardım Kampanyası' kapsamında bir TIR dolusu malzemeyi, Almanya'ya

Almanya'da faaliyetini sürdüren Bremen Galatasaray Taraftarları Derneği, 'Dost Eli Yardım Kampanyası' kapsamında bir TIR dolusu malzemeyi, Almanya'ya giden Bayburt Belediye Başkanı H. Ali Polat'a teslim etti.

Haziran ayında Bayburt'a gelen Bremen Galatasaray Taraftarları Derneği Başkanı Hasan Küşneci ve Başkan Yardımcısı Fatih Durmuş, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat'ı makamında ziyaret ederek, konu hakkında çalışmalara başlamışlardı. Galatasaray Taraftarları Derneği'nin 'Dost Eli Yardım Kampanyası' çerçevesinde topladıkları malzemeleri teslim almak üzere geçtiğimiz hafta Almanya giden Belediye Başkanı Başkan H. Ali Polat, düzenlenen törenle bir TIR dolusu malzemeyi teslim alarak Türkiye'ye gönderdiklerini belirtti.

Polat, Almanya'daki temaslarını tamamlamasının ardından Bayburt'a gelerek konu hakkında açıklamalarda bulundu. Yaklaşık dört ay önce Bremen Galatasaray Taraftarları Derneği Başkanı Hasan Küşneci ve Başkan Yardımcısı Fatih Durmuş'un Bayburt'a gelmesiyle organizasyonu resmi olarak başlattıklarını belirten Belediye Başkanı Polat, "Bremen Galatasaray Taraftarları Derneği, 4 aylık bir kampanya yaptı ve bu kampanyayı da basın yayın kanalıyla Almanya'nın her tarafına duyurdu. Biz de Bayburt'tan bir TIR kiralayarak oraya gönderdik. Perşembe günü Almanya'ya gittik. Kampanyadan dolayı halk oyunları eşliğinde bir şölen tertiplendi. Bremen Galatasaray Taraftarları Derneği Başkanı Hasan Küşneci'ye teşekkür plaket verdik." dedi.

Yardım TIR'ının geçtiğimiz cumartesi günü yola çıktığını söyleyen Başkan Polat, "TIR'ın içinde her şeyden önce sevgi ve muhabbet vardı. Oradaki insanların Türkiye'ye, Bayburt'a gönderdikleri sevgiler vardı. Gönderilen malzemelerin arasında yoğun şekilde ortopedik malzemeler, akülü ve aküsüz engelli araçlar, koltuk değnekleri, ortopedik yataklar, kırtasiye malzemeleri, spor malzemeleri, WerderBremen'in formalarının bulunuyor. TIR'ın Bayburt'a gelmesiyle Bremen'den gelen arkadaşlarla bir organizasyon yapıp ihtiyacı olan vatandaşlarımıza teslim edeceğiz." ifadelerini kullandı.