Ahilik Haftası Kutlama Programı Belli Oldu

Bu yıl 23.üncüsü düzenlenecek olan Ahilik Haftası'nın programı Merkez Yürütme Kurulu'nun son toplantısında belli oldu.

Kırşehir Valiliği salonundaki toplantıya, Vali Mehmet Ufuk Erden başta olmak üzere, Milletvekili Mikail Arslan, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Ahilik Haftası Merkez Yürütme Kurulu Başkanı Hüsnü Tekin, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürü Aytekin Yalçın, Vali Yardımcılarımız Yıldıray Malgaç, Daire Başkanı Mahmut Nimetoğlu, Ahilik Haftası Merkez Yürütme Kurulu Üyeleri, ilgili daire müdürleri, Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen katıldı.
Toplantının açılışında bir konuşma yapan Vali Erden, "Ahiliğin merkezi olan Kırşehir'de bu yıl 11-17 Ekim tarihleri arasında kutlayacağımız 23. Ahilik Haftası etkinliklerine son şeklini vermek amacıyla Ahilik Merkez Yürütme Kurulu'nun son toplantısını Kırşehir'de gerçekleştiriyoruz. Malumunuz olduğu üzere Kırşehir'de yapılacak etkinlikler Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcımız başkanlığındaki Ahilik Haftası Merkez Yürütme Kurulu tarafından belirleniyor. Bizler de Valilik olarak Belediye Başkanlığımız, Ahi Evran Üniversitesi ve esnaf teşkilatlarımızla birlikte belirlenen programın en iyi şekilde gerçekleşmesi için katkı sağlıyoruz. Milli kültürümüz içerisinde çok önemli bir yere sahip olan Ahilik geleneğini yaşatmak amacıyla yapılacak etkinliklerin en iyi şekilde ve en üst düzeyde katılımla gerçekleştirilmesi için çaba harcıyoruz. Merkez Yürütme Kurulu üyeleri yaptığı titiz çalışma ile güzel bir program hazırladı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Vali Erden'in ardından söz alan AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan'da, "Ahiliğin önce ulusal bazda kabul edilmesi, daha sonra uluslararası bir seviyeye taşınması için çalışmalar yapılması gerekiyor. Ankara'da ilgili kamu idareleri ile görüşmeler yapıldı. Tüm kamu idarelerinin ilgisi ve katkıları sağlandı. Bununla ilgili bir bütçe oluşturuldu. Biz Kırşehir halkının özellikle Ahilik Haftası programlarının tamamına katılmalarını gönülden arzu ediyoruz. İnşallah canlı, etkin bir program olur. Sivil toplum örgütlerimiz ve halkımızla buluşarak güzel bir program icra edileceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.
Toplantıdaki konuşmasında Ahilik kültürünün önemine değinen Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise, "Uzun süren çalışmalardan sonra son noktaya gelindi. İnşallah bu sene Ahilik kutlamaları önceki yıllardan daha farklı ve daha yoğun etkinliklerle kutlanacak. Ahiliği gelecek nesillere aktarma, tüm ülkemiz genelinde anlatma ve ifade etme açısından bu programlar çok önemli. Kırşehir merkez olduğu için burada yapılan etkinlikler de önemli. İnşallah bu yıl çok ciddi bir çalışmayla, güzel bir etkinliği gerçekleştireceğiz. Kırşehirlilerin yapılacak kutlamalara yoğun bir şekilde katılımlarını bekliyorum. Öncelikle Kırşehirlilerin bu işe sahip çıkması verilecek mesaj açısından önemli. Bütün Kırşehirlileri Ahilik Haftası kutlamalarına katılmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.
Yapılan toplantı sonrasında Ahilik Haftası etkinliklerinin programı son haliyle açıklandı.