Afyonkarahisar Ticaret Borsası et satışına devam edecek

Ramazan ayında Borsa Et Pazarı açarak vatandaşların evine et girmesine vesile olan Afyonkarahisar Ticaret Borsası'nın (ATB), ithal et satışını devam e

Ramazan ayında Borsa Et Pazarı açarak vatandaşların evine et girmesine vesile olan Afyonkarahisar Ticaret Borsası'nın (ATB), ithal et satışını devam ettirmesi için çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Gazetecilere açıklamada bulunan ATB Başkanı Mehmet Mühsürler, Ramazan'da bir ay boyunca açtıkları dükkandan kıymanın kilosunu 16, kuşbaşı etin kilosunu da 17 liraya satarak herkesin evine et girmesine vesile olduklarını söyledi.

Ramazan sonunda Borsa Et Pazarı'nın kapanmaması konusunda vatandaşlardan yoğun talep geldiğini dile getiren Mühsürler, "Biz orayı bir aylığına hizmete açmıştık. Buruda amacımız ihtiyaç sahibi kişilerin de et tüketilmesi ve piyasada dengeyi sağlamaktı. Fiyatlarımız çok uygundu. Gelen talepler üzereni EBK ile tekrar görüştüm. Onlarda, 'biz ithal et getirdiğimiz müddetçe satış yapabilirsiniz.' dediler. İnşallah önümüzdeki pazartesi günü EBK yetkilileri ile tekrar görüşüp bu konuyu netleştireceğiz." dedi.

Ucuz fiyata et satarak kimsenin işini bozma gibi bir düşüncelerinin olmadığını aktaran, piyasada et fiyatları yüksek olduğu için kimsenin evine et götüremediğini söyledi. EBK ile anlaşmaları durumunda tekrar ucuz fiyata et satışına başlayacaklarını ifade eden, kıymayı 17 liradan, kuşbaşı eti de 18.50 TL'den satacaklarını bildirdi.

Sattıkları etin fiyatı ve kalitesinden insanların oldukça memnun olduğunu belirten Mühsürler, "Satış yerini kapatmamız yönünde vatandaştan çok yoğun talep geldi. İnsanların hepsine yakını memnun kaldı. Bu uygulamamamız sayesinde ihtiyaç sahiplerinin de evine et girdi. Eğer görüşme sonucun olumlu olursa insanlarımızın evine yine kaliteli ve ucuz et girmeye devam edecek." diye konuştu.