Ab Proje Eksperi Aleksandar Shvmkovski Erciş'te

AB Proje Eksperi Makedonyalı Aleksandar Shvmkovski Van'ın Erciş ilçesinde yürütülmekte olan 'Kayıtlı İstihdam İçin Tarım Sigortalılığı Projesi'ni yerinde inceledi.

Ab Proje Eksperi Aleksandar Shvmkovski Erciş'te
Proje kapsamında Trabzon, Kars, Van ile Samsun'da AB hibe projelerini inceleyen Eksper Shvmkovski, Erciş'te Ziraat Odası Başkanı ve aynı zamanda Kayıtlı İstihdam İçin Tarım Sigortalılığı Proje Koordinatörü Nihat Çelik'le bir araya geldi. Proje hakkında AB'li ekspere detaylı bilgi veren Çelik, projenin asıl amacının tarım sigortalılığını teşvik etmek olduğunu söyledi. Proje kapsamında danışman, eğitmen ve uzmanlardan oluşan 8 kişinin çalıştığını belirten Çelik, 12 ay sürecek olan proje faaliyetlerini şöyle sıraladı:
"Proje ekibi ve çalışılacak ofisi hazırlamanın ardından çiftçilerimize yönelik eğitimlere başlayacağız. Özellikle yöre şartlarına ve tarımsal takvime uygun tarımsal eğitim materyali hazırlamaktayız. Projeyi tanıtmak ve katılımcıları belirlemek için köy ziyaretleri gerçekleştireceğiz. Bu kapsamda çiftçilerimizin mesleki bilgi ve becerileri ile işleme kapasitelerini artırmayı amaçlıyoruz. Ayrıca, çeşitli tarihlerde olmak üzere 2 bin çiftçiye Van'da 4 ayrı konferans düzenleyeceğiz. 50 kişiden oluşan çiftçi guruplarına da eğitim vereceğiz."
AB Proje Eksperi Aleksandar Shvmkovski ise, kayıtlı istihdam için tarım sigortalılığı projesini hayata geçiren Koordinatör Nihat Çelik'e teşekkür etti. AB'li eksper daha sonra ilçeden ayrıldı.