11. Tercan Mamahatun Kültür Ve Sanat Şenlikleri Sona Erdi

Erzincan'ın Tercan ilçesinde 11'incisi gerçekleştirilen Mamahatun Kültür ve Sanat şenlikleri sona erdi. İki gün süren şenlikte, Mamahatun'un mezarı ziyaret edildi, çocuklar sünnet ettirildi.

11. Tercan Mamahatun Kültür Ve Sanat Şenlikleri Sona Erdi
Tercan Kaymakamlığı, Tercan Belediye Başkanlığı ve iş adamlarının katkısıyla gerçekleştirilen 11'inci Tercan Mamahatun Kültür ve Sanat Şenliği, bayram havasında geçti. İlçe merkezinde kortej eşliğinde yapılan yürüyüşle başlayan şenliklerin birinci gününde ilk olarak Mamahatun'un türbesi ziyaret edildi. Tarihi kervansarayda gerçekleştirilen panelde Tercan'ın tarihi, kültürü ve aşıklık geleneği ele alındı. Akşam Tercan spor salonunda düzenlenen Aşıklar Şöleni'nde sahne alan Aşık Nuri Çırağı, Aşık Kul Muri, Aşık Orhan Üstündağ, Aşık Zeki Erdali ve Tercanlı Aşık Mehmet Seyhani vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı.
Mamahatun Kültür ve Sanat Şenlikleri'nin ikinci gününde Erzincan Belediyesi mehter takımının ilçe merkezinde verdiği konserin ardından cirit gösterisi yapıldı. Spor salonunda gerçekleştirilen sünnet şöleni, halk konseri ve Kafkas Halk Dansları gösterisi sonrası Tercan Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, şölene katkı yapan iş adamları ve şirketlere birer plaket verdi.