SGK sözleşmede kararlı

Türk Eczacılar Birliği ile ilaç alım protokolünü fesheden Sosyal Güvenlik Kurumu, eczanelerle tek tek sözleşme imzalama konusunda kararlı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, sigortalıların ilaçlarını vaktinde alabilmeleri için her türlü tedbirin alınacağını, bu konuda endişeye yer olmadığını söyledi.

Ömer Dinçer, İzmir"de gazetecilerin Türk Eczacılar Birliği ile masaya oturup oturmayacaklarına ilişkin sorusu üzerine, Sosyal Güvenlik Kurumu olarak vatandaşa kaliteli ve kesintisiz hizmet sunmak istediklerini söyledi.

Türkiye Eczacılar Birliği vasıtasıyla tüm Türkiye"deki eczacılarla bir sözleşme olduğunu belirten Dinçer, sözleşmede eczanelerin vatandaşlara kesintisiz bir şekilde hizmet sunmayı önerdiklerini söyledi.

İmza atılan bu sözleşmeye 4 Aralık"ta yaptıkları eylemle uymadıklarını vurgulayan Dinçer, "o konuda bizim güvenimizi sarstılar. Eczacılar Birliği"nin bu hizmeti tekrar kesintisiz sunabileceğine ikna etmesi gerekir. Bizim o konudaki güvenimiz sarsıldı" şeklinde konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dinçer, eczacılarla tek tek sözleşme yapmaları halinde hizmetin daha etkin ve sağlıklı yürüyeceğine inandıklarını belirtti.

Ömer Dinçer, "Vatandaşlarımız çok sakin olmalılar ve emin olmalılar ki biz onların ilaçlarını vaktinde ve etkin bir şekilde sunmak için her türlü tedbiri alırız" dedi.